TKO ĆE IZDRŽATI?

NA ŽALOST BROJNIH OBOŽAVATELJA: Preporučeni dnevni unos famozne Nutelle je…

Talijanska kompanija Ferrero podnijela je zahtjev američkoj agenciji za hranu i lijekove (FDA) da njihov najpopluarniji prozivod Nutellu izdvoje iz kategorije desertnih preljeva i stave je u kategoriju s pekmezom ili drugim namazima od kakaa i orašastih plodova.

Kompanija poručuje kako su posljednji podaci o Nutelli uzeti početkom 90-tih godina kada su u ispitivanju sudjelovale žene koje su tada izjavile kako Nutellu koriste uglavnom na sladoledu, piše Medical Daily.

Apeliraju na FDA da razmotri peticiju koju su im građani poslali, a vezanu za preporučeni dnevni unos Nutelle.

Ferrero navodi kako danas više od 60 posto konzumenata Nutellu maže na tost, te traže da se preporučena dopuštena dnevna količina unosa smanji na jednu veliku žlicu, kao što je slučaj s pekmezima i marmeladama.

FDA se oglasila i kazala kako je potrebno uvesti novu kategoriju hrane koja bi obuhvatila Nutellu i ostale namaze na bazi kakaa i lješnika.

NUTELLA JE OPASNA!? ‘Nemojte ju davati djeci, to je najotrovniji proizvod koji možete legalno kupiti’

Nutella se trenutno nalazi u istoj kategoriji hrane kao i čokoladni sirupi, dakle u kategoriji desertnih preljeva.

Ovime se javnost koja konzumira namaz uvjerava kako su dvije žlice Nutelle dnevno dovoljne kako se ne bi prekoračio preporučeni unos kalorija, masti i šećera, dok je ova doza cijelo vrijeme bila udvostručena.

Povratak na Net.hr