PRIRODNI RITAM ORGANIZMA

MUČI VAS NESANICA? Isprobajte ovo neobično rješenje koje iznenađujuće djeluje na tijelo

Noći bez sna mogu nas iscrpiti kao malo što drugo, ali jedan liječnik ima neobični, ali vrlo logični savjet kako pobijediti nesanicu.

Nesanica isrcpljuje organizam, oslabljuje imunitet, zbog nje smo nervozni, razdražljivi…

Iako sve to znamo, ponekad je jednostavno ne znamo kako pobijediti. Ako vas muči insomnija i nijedan od bezbroj trikova koje se isprobali nije pomogao, ovaj liječnik ima vrlo jednostavni savjet koji će vam možda zvučati čudno, piše Bustle.

“Počevši od osam sati navečer, dva sata prije nego pođem u krevet, nosim sunčane naočale”, podijelio je svoju malu tajnu dr. Glenn Landry.

“Na taj način pokušavam izbjegavati svjetlo, ‘objasniti’ svom organizmu da je kraj dana”, objašnjava.

I možda vam to zvuči čudno, ali zapravo ima logike…

PATITE OD NESANICE? Ove jednostavne vježbe spas su koji vam toliko treba

Previše svjetla noću

Stručnjaci i zanstvenici u zadnje vrijeme sve češće upozoravaju da ne spavamo dobro zbog svjetala s ekrana naših uređaja. Plavo svjetlo – upravo svjetlo s ekrana – naročito loše utječe na sposobnost organizma da se oporavi tijekom noći.

Zato je dr. Landry došao na ideju da naočalama za sunce umanji svjetlo koje emitiraju telefoni, računala, tableti…

“Izloženi smo umjetnom osvjetljenju 24 sata dnevno”, kaže dr. Landry. “Laptopovi su uz nas, pišemo emaile, gledamo televiziju kasno noću… Zbog toga smo izloženi svjetlu koje narušava prirodni ritam našeg organizma”, zaključuj.

Vjerojatno će vam biti neobično po kući šetati s naočalama za sunce na nosu, ali ništa ne košta probati. Pogotovo ako je alternativa besano okretanje po krevetu.

MUČI VAS NESANICA? Uz ovih 15 znanstveno utemeljenih načina brže ćete zaspati

Povratak na Net.hr