Muče vas neugodni mirisi? Pokušajte ovo!

Ponekad naš prirodni miris nadjača svu silu dezodoransa koje koristimo. Bez obzira bilo to od hrane, pretjeranog znojenja ili nečiste odjeće, evo nekoliko jednostavnih rješenja koja vas mogu spasiti od neugodnosti.

Nosite prirodne tkanine

Prirodni materijali, poput pamuka, apsorbiraju znojenje bolje od sintetičkih jer omogućavaju znoju i mirisima da ispare iz materijala.

Izbjegavajte češnjak i luk

Ne samo da će ostaviti neugodan miris u ustima, nego je takva hrana zaslužna i za pojačani miris tijela. Jednako tako treba izbjegavati i prostorije u kojima se kuhaju jer će vam se ti mirisi uvući odjeću i kosu.

Jabučni ocat

Jabučni ocat odličan je prirodni dezodorans, kaže ugledna američka liječnica Georgianna Donadio. Preporuča da ga nanesete direktno ispod pazuha kako biste ‘ubili’ neugodne tjelesne mirise.

Smanjite unos mesa

Ekstrakti proteina i ulja iz neke hrane i začina zadržavaju se u tjelesnim izlučevinama dugo nakon jela, te mogu pojačati neugodne mirise, objašnjava dr. Ellen Kamhi, stručnjakinja za ljekovito bilje.

Korisne dobre bakterije

Za prirodne dezodoranse koji se bore protiv neugodnih mirisa iznutra, dr. Kamhi preporuča dnevnu dozu acidofila. Acidofil je probiotična bakterija koja ujedno pomaže i probavi.

Povratak na Net.hr