Jedva su je spasili

MISTERIOZNA BOLEST: Bila je vesela, a preko noći je postala depresivna i na rubu samoubojstva

Rihanna je bila rođena sportašica koja je bila najsretnija na sportskom terenu. Bila je prvakinja u gimnastici i zvijezda softballa.

No, u šestom razredu, Rihanna je počela osjećati neobjašnjivu tjeskobu i često je imala iznenadne izljeve bijesa, piše Little Things.

Kada je krenula u srednju školu, bila je depresivna i suicidalna. Najgore od svega je bilo što liječnici nisu mogli otkriti uzrok njezine bolesti. Nakon što je posjetila 15 različitih liječnika, činilo se kako je sve izgubljeno. No, tada su se njezine dvije tete urotile i odlučile uzeti stvar u svoje ruke.

Spasile je tete

Koristeći vlastito iskustvo koje su imale kao medicinske sestre i istraživanje na internetu, Rihannine tete pronašle su blog koji je napisala majka čiji je sin imao slične simptome.

Otkrile su da njihova nećakinja boluje od Pedijatrijskog autoimunog neuropsihijatrijskog poremećaja koji izaziva upalu mozga. PANDAS prati brza pojava cijelog niza neuroloških i psihijatrijskih simptoma, te može značajno promijeniti mentalno stanje pacijenta, naizgled preko noći. Djeca kod koje se dijagnosticira ovaj sindrom najčešće pokazuju različite znakove: od neobičnih pokreta ruku ili prstiju, preko opsesivno-komulzivnog ponašanja sve do pravih psihoza.

Povratak na Net.hr