OBOLJELI IMAJU SPECIFIČAN MIRIS?

MEDICINSKI FENOMEN? Žena tvrdi kako može namirisati Parkinsonovu bolest

Joy Milne uvijek je imala dobar nos. Mogla je detektirati mirise koje drugi nisu, a kada je njezin suprug počeo čudno mirisati, ona je bila prva koja je upozorila kako nešto nije uredu.

Budući joj je suprug anesteziolog, specifičan je miris pripisivala njegovom poslu, sve dok Johnu nije dijagnosticirana Parkinsonova boles. Kada je pošla na specijalizirani skup, upoznala je i druge ljude koji tvrde kako se Parkinosonova bolest može namirisati!

Budući se kretala u krugovima koji se bave Parkinosonovom bolešću, njezina tvrdnja kako ju je moguće namirisati, došla je i do ušiju znanstvenika. Ubrzo je pozvana da sudjeluje u testiranju koje se sastojalo od 12 osoba i jednako toliko čistih majica. Pola osoba imalo je Parkinsonovu, druga polovica bila je zdrava. Zadatak Joy Milne i nekolicine koji tvrde kako imaju istu sposobnost, bila je detekritati tko je, a tko nije bolestan.

11 od 12

Milne je pogodila 11 od 12 mirisa. Samo u slučaju jednog čovjeka je pogriješila, ali je i dalje tvrdila kako taj čovjek ima Parkinsonovu bolest. Kada je nazvao liječnike koji su provodili eksperiment, osam mjeseci kasnije i rekao da mu je dijagnosticiran Parkinoson, znanstvenici su ostali u čudu!

Nos Joy Milne bio je nepogrješiv! Točno je pogodila sve osobe, koje su bile oboljele.

“To nas je jako impresioniralo”, rekao je znanztvenik fakulteta u Edinbourghu, Tilo Kunath, gdje su provedena i daljnja istraživanja.

Parkinsonovu je bolest teško dijagnosticirati, pa su tvrdnj Joy Miline kako tijelo proizvodi specifičan miris doista potaknule interes liječnika, koji godinama nastoje razviti metode za što raniju detekciju ove bolesti.

 

 

Povratak na Net.hr