RODITELJI, OPREZ!

MAMINA POTRESNA OBJAVA ŠIRI SE FACEBOOKOM: ‘Moj sin je skoro oslijepio zbog igračke koju imaju sva djeca. Bacite je odmah!’

Pokazujući uznemirujuće fotografije svoga djeteta, majka je pozvala druge roditelje da ne čine istu pogrešku

Ova mama iz SAD-a odaslala je važno upozorenje svim roditeljima nakon što je njezin sinčić zamalo oslijepio zbog – igračaka za kupanje. Majka troje djece Eden Strong objasnila je kako je već prije bila svjesna koliko se lako nakuplja plijesan u igračkama za kupanje i uvijek bi istiskivala vodu nakon svakoga kupanja. Nažalost, ni to, čini se, nije dovoljno.

“Viđala sam objave u kojima su žene presjekle igračke i otkrile veliku količinu plijesni u njima. Zato sam ih istiskivala nakon svake kupke, čistila ih svakih nekoliko tjedana otopinom za izbjeljivanje, držala ih na svjetlu i redovito tražila plijesan”, započela je Strong svoju ispovijest na Facebooku.

No, unatoč tomu što je igračke svojega sina tretirala izbjeljivačem, ova mama nije znala da se bakterije i dalje mogu razmnožavati unutar igračaka jer su one, zapravo, rijetko putpuno suhe.

Sumnjali su na konjuktivitis

Ranije ove godine, dadilja je rekla Eden da si je njezin sin Baylor uštrcao vodu u oko iz jedne od igračaka za kupanje. Ona u početku nije paničarila jer je djetetovo oko bilo samo malo crveno i nije mogla vidjeti plijesan u igračkama.

“Mislila sam da mu je oko bilo jednostavno iziritirano vodom ili možda pritiskom od vode, tako da nisam puno razmišljala o tome”, nastavila je Strong. Do te je večeri Baylorovo oko postalo primjetno još crvenije pa ga je Edenin suprug odveo u bolnicu jer su se bojali da mu se razvio konjuktivitis.

“Liječnik je potvrdio tu dijagnozu, a ja samo osjetila olakšanje jer sam sve vrijeme bila vrlo pažljiva. Mali je dobio prvu dozu kapi za oči, a ja sam mu odlučila dati i pomoćnu dozu usred noći, samo kako bih bila sigurna da će se osjećati bolje do jutra”, objasnila je majka.

MAJKA U VELIKOJ PANICI, SVE ĆE SE RAZOTKRITI?! ‘Malena kćerkica zatekla me u vrućem klinču – s ljubavnikom’

Više nije mogao zatvoriti oko

Međutim, tijekom noći Baylorovo stanje se jako pogoršalo.

“Nisam očekivala da ću ga pronaći u krevetiću s okom dvostruko većim nego što je bilo prije lijeganja u krevet. Crvenilo mu se širilo niz obraz. Odmah sam se zapitala ima li možda celulitis pa smo se ubrzo uputili prema Hitnoj službi. Tamo se jedan liječnik još jednom složio s mojom dijagnozom i napisao mu recept za oralne antibiotike”, napisala je Eden.

No, u šest sati ujutro dječakovo je oko toliko nateklo da ga više nije mogao ni zatvoriti, a prestravljeni roditelji vratili su ga u bolnicu.

Liječnici nisu bili optimistični

“Oko mu je bilo toliko natečeno da mu je bijeli dio izbijao između kapaka, a njegova zjenica bila je u potpunosti zaklonjena”, opisala je majka taj stravičan prizor na licu svojega sina.

Maleni je, kako kaže, bio vruć na dodir, a provjera temperature pokazala je da ima jaku groznicu. Kada su se vratili na Hitnu, Baylor je odmah dobio antibiotike i morao je napraviti CT kako bi se provjerilo da mu mrežnica nije oštećena.

“Sljedeći je tjedan bio prilično zastrašujući. Imao je teški celulitis, koji mu se na kraju proširio niz lice i na oba oka. Upozorili su me da bi mogao izgubiti vid na oku koje je bilo jače pogođeno, ali na kraju, hvala Bogu, njegove su oči zacijelile”, otkrila je Strong.

SKANDALOZNA OBJAVA OVE MAME ŠIRI SE INTERNETOM: ‘Što vi mislite, koji je od ovih tipova otac moje bebe?’

Njezinu objavu sada dijele svi

Celulitis obično uzrokuje bakterijska infekcija i bolno je stanje koje uglavnom pogađa ruke, noge i stopala. Pozivajući druge roditelje da ne čine istu pogrešku, Eden je zaključila: “Igračke za kadu? Izbacite ih! Ne možete ih očistiti, jednostavno ne možete. Ne možete vidjeti bakterije i to znam od 6. razreda, ali smatrala sam da sam pametnija od prljavih igračaka u kadi. Pogriješila sam.”

Edeninu objavu podijelilo je više od 200.000 ljudi na Facebooku. Jedna osoba komentirala je: “To je zastrašujuće! Mislim da nemam igračke za kadu i da se moja djeca već neko vrijeme nisu igrala u kadi, ali provjerit ću i odmah idu u smeće.”

Druga je dodala: “Jadno to malo dijete! Tako sam sretna što čujem da su mu oči potpuno zacijelile! Hvala vam što ste podijelili! Sigurna sam da ima roditelja koji ovo nisu znali!” Drugi roditelji preporučuju da se pištoljem za vruće ljepilo pokrije rupa na igračkama za kupanje kako bi se spriječilo da voda uopće dođe unutra, prenosi The Sun.

Povratak na Net.hr