Macho je out

MA, KOJA TERETANA: Ovakvi su muškarci ženama privlačniji i duže žive

Punašniji muškarci žive duže, atraktivniji su ženama i uspješniji su u prenošenju svojih gena nego mršaviji muškarci.

Debljanje nakon dobivanja djeteta zbog smanjene količine testosterona možda ne odgovara ‘macho’ idealu, ali zapravo produžuje život i jača imunološki sustav, tvrdi Richard Bribiescas, profesor antropologije na Sveučilištu Yale, piše The Telegraph.

Utvrđeno je kako ovi muškarci rjeđe doživljavaju srčani udar i rjeđe obolijevaju od raka prostate, dok je studija iz 2008. godine pokazala da muškarci s jakim metabolizmom imaju oko 50 posto veću vjerojatnost da umru od onih čija tijela prilikom mirovanja izgaraju manje energije.

Muškarci ne vode računa o sebi

“Macho ideal vas čini bolesnim”, tvrdi Bribiescas.

“Dok su muškarci prosječno krupniji i fizički jači od žena, oni imaju izvjesnu slabost. Teže se bore protiv infekcija i bolesti nego žene i osim toga naprosto ne vode računa o sebi. To ima izraženo negativan efekt na brzinu kojom muškarci stare”, kaže Bribiescas.

IMA NEKA TAJNA VEZA: Muškarci koji su uspješni u biznisu, najviše se seksaju

Među muškarcima koji su postali očevi u kasnijim godinama su Robert De Niro, koji je dobio dijete u 68. godini i Rod Stewart, koji je imao 66 godina kad se rodilo njegovo osmo dijete.

Bribiescas također tvrdi da tjelesna popunjenost povećava vjerojatnost da će muškarci svoje vrijeme ulagati u odgoj djece prije nego na traganje za novim partnericama, dok bi ih veća debljina mogla učiniti atraktivnijim ženama.

 

Povratak na Net.hr