LOTUS POROD

LIJEČNICI UPOZORAVAJU MAJKE NA IZNIMNO OPASAN TREND: ‘To nikako ne biste smjeli raditi nakon poroda’

U želji da rode što prirodnijim putem, pojedine majke u SAD-u od liječnika traže da ne režu pupčane vrpce kojima su djeca vezane za placentu, već čekaju da ona sama otpadne. Uvjerene su kako je to prirodno iako je poznato kako čak i divljač žvače pupčanu vrpcu i pojede posteljicu, kako bi odvratilo predatore od mladunčeta.

Kim Kardashian pojela je svoju posteljicu, dehidriranu, u obliku tableta. Njezin su primjer slijedile mnoge majke u SAD-u, no sada su se dosjetile još jedne stvari.

Naime, pojedine rodilje ne dozvoljavaju rezanje pupčane vrpce, jer smatraju kako bi se ona trebala sama osušiti i otpasti, jer je to “prirodni način”.


Osušenu, a ponekad i dinstanu posteljicu žene su počele jesti jer smatraju kako sadrži iznimno zdrave sastojke. Sada to isto žele omogućiti djeci, jer smatraju da na taj način iz posteljice novorođenče dobiva maksimalni izvor nutrijenata zaslužnih za kasnije procese izgradnje snažnijeg imunitetnog sustava.

JEDE POSTELJICU NAKON SVAKOG PORODA: Kim Kardashian misli da će tako izbjeći depresiju

Lotus porod, kako se zove ova metoda donošenja djece na svijet, naišao je na ozbiljne kritike u medicinskoj zajednici. Liječnici upozoravaju kako je uklanjanje pupčane vrpce kirurškim putem ponekad toliko važno da djetetu spašava život.

“Morate shvatiti kako je liječnička intervencija ove vrste, ako je izvedena pravilno, ponekad jedina stvar koja spašava živote. Ta vrpca, jednom kada se ohladi i dođe u sobnu temperaturu, prestaje pulsirati, stegne se i može izazvati spazme”, rekla je od liječnica koje su govorile o porodu “lotus”.

BEZ PRETJERIVANJA-ČUDO: Tek rođena beba pupkovinom spasila život svojoj mami

 

Povratak na Net.hr