KRPU U RUKE!

LOŠA VIJEST ZA ONE KOJI SE GROZE ČIŠĆENJA: Boravak u prljavom domu uzrokuje debljanje

Količina prašine od samo tri mikrograma, što je manje od onoga čemu su izložena djeca svakodnevno, pokazala je značajne posljedice.

Pitanje nije volite li čišćenje, jer tko ga zapravo voli?! Pravo je pitanje čistite li svoj dom redovito. Ako ste lijeni po tom pitanju, riskirate pretilost jer prašina vas može udebljati, pokazuju šokantni rezultati najnovije studije.

I najsitnije čestice prljavštine koje se skupljaju na kućnim površinama mogu utjecati na povećanje opsega struka. Cijeli snop kemikalija odgovornih za debljanje može se udahnuti, progutati ili čak upiti kroz kožu.

EKSPRESNO, A TEMELJITO: Sobarice otkrivaju šest strategija za brzo i besprijekorno čišćenje

To uzrokuje nakupljanje triglicerida u masnim stanicama, otkrivaju laboratorijski testovi. Rezultati iznenađuju tim više što se konstantno prozivaju loša prehrana i nedostatak tjelovježbe kao glavni uzrok debljanja.

Želite li uvijek izgledati fit, uhvatite se čišćenja, ali i pazite na prehranu i dovoljno se krećite.

“Količina prašine od samo tri mikrograma, što je manje od onoga čemu su izložena djeca svakodnevno, pokazala je značajne posljedice”, kaže dr. Heather Stapleton, autorica studije.

Kemikalije koje oštećuju endokrini sustav sintetički su ili prirodni spojevi koji mogu ometati ili oponašati hormone tijela. To su, među ostalima, retardanti plamena, ftalati i bisfenol-A, koji su poznati po svojim potencijalnim negativnim učincima na reproduktivne, neurološke i imunološke funkcije, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr