PROVJERITE ZA SEBE

LIJEČNIK IZBACIO PRECIZNU RAČUNICU KOJA MIJENJA SVE: Pravilo od 90 minuta – evo kada trebate zaspati da biste se lako probudili

Popularni liječnik tvrdi da se neispavanost može objasniti prekidanjem prirodnog ciklusa spavanja iako ste spavali osam ili više sati

Mnogi od nas ujutro se bude neispavani i letargični, neovisno o tome jesmo li odspavali preporučenih sedam ili osam sati.

Liječnik Karan Raj na TikToku je objasnio da se to događa zbog buđenja usred ciklusa spavanja, a ne zbog nedovoljno sna. Objavio je video pod nazivom “Pravilo od 90 minuta” i otkrio kako izračunati savršeno vrijeme za odlazak na spavanje, prenosi Mirror.

“Pokušajte ovo ako se želite probuditi odmorni i svježi. Svake noći mozak prolazi kroz nekoliko ciklusa spavanja. Svaki ciklus započinje laganim snom, zatim ulazite u dubok san, zatim sanjate i ponovno se vraćate u lagani san”, objasnio je Raj.

LIJEČNIK OTKRIO ISTINU O FENOMENU DEJA VUA I RAZOČARAO MILIJUNE: Ne, to nije supermoć; Evo o čemu se zapravo radi

“Svaki od tih ciklusa traje oko 90 minuta. Osjećate se najsvježije ako se probudite na kraju jednog od tih 90-minutnih ciklusa. Tada ste najbliži svom normalnom budnom stanju, a da biste povećali šanse za to, prvo morate znati u koliko se sati želite probuditi”, dodaje liječnik.

@dr.karanr

Tip to Wake up feeling refreshed! #sleep #bodyhack #lifehack #learnontiktok #schoolwithdrkaran

♬ clair de lune ethereal remix – Trey Phills

Primjerice, ako se želite probuditi u 8 ujutro, trebali biste računati unatrag u intervalima od 90 minuta dok ne dođete do vremena najbližeg onomu kada želite ići na spavanje. Dakle, ako legnete u krevet u 23 sata, trebali biste se probuditi na kraju šestog ciklusa kako biste se osjećali svježe.

OVU DJEVOJKU ZOVU PRAVOM TRNORUŽICOM: Spava po 13 dana u komadu, i u to vrijeme radi i neke bizarne stvari

Ipak, Raj tvrdi kako ovaj trik neće upaliti na svima jer svaka osoba ima različite duljine ciklusa spavanja, ali da je dobra metoda za približno određivanje vremena za odlazak na spavanje.

Video je skupio preko milijun pregleda, a korisnici TikToka u komentarima se kunu da trik djeluje.

Povratak na Net.hr