Idu godine

KOLIKO DOBRO ČUJETE: Ako ne možete čuti ovaj zvuk, stari ste

Ako vas još nije počelo brinuti nakupljanje godina, ovaj će vas video na kraju članka (možda) natjerati da se zamislite, piše Unilaid.

U osnovi, ako vam je više od 25 godina ne biste trebali biti u stanju čuti ono što je poznato kao zvuk komarca – buka iznad 17.4 kHz.

Sve se svodi na gubitak sluha povezan sa starenjem, stanje poznato kao i prezbiakuzija, koje se događa kako se dlačice u vašem uhu s vremenom istroše zbog konstantne izloženosti raznim zvukovima tijekom vašeg života.

Sjajno.

Za većinu nas to će se početi događati sredinom dvadesetih i onda se nastavlja sve više pogoršavati, posebno ako većinu mladosti provedete  na heavy-metal koncertima. Ako se usuđujete, na freemosquitoringtones.org možete dobiti detaljniju analizu koliko točno slabo čujete – ako se usuđujete.

To samo pokazuje da bez obzira koliko pokušavate spriječiti proces starenja – redovito vježbanje, pravilna prehrana, plastična kirurgija, ulični sleng – jednostavno ne možete izbjeći gubitak sluha. Za razliku od nekih drugih organa, poput jetre ili kože, unutarnje uho neme svojstvo regeneracije.

Žalosno.

Povratak na Net.hr