Začin kojeg malo koristite a pomaže u borbi protiv raka i brojnih drugih zdravstvenih tegoba

shimmer fallback

Nevjerojatno je koje su sve prednosti ove namirnice, koju svi poznaju, no relativno rijetko koriste u kuhinji. Pa, došao je trenutak da se to promijeni.

28.8.2014.
9:45
Play logo

Korišten u kuhanju tisućljećima, diljem svijeta, đumbir je začin koji 'oživljava' čitav niz jela i pića. Taj čudno izgledajući korijen korišten je i u medicini više od 2.000 godina, te su sve poznatije njegove zdravstvene dobrobiti, pa nam se čini kao da nema kraja đumbirovom nagrađivanju našeg tijela.

Odavno je poznat zbog svojeg protuupalnog djelovanja i po svojim umirujućim učincima kod bolova u želucu, no mnogi ne znaju da pomaže i kod moždane upale, problema s debelim crijevom, a može izliječiti i brojne probavne tegobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sve je to samo početak, jer đumbir dokazano djeluje u borbi protiv određenih bakterijskih infekcija bolje od antibiotika, a može ublažiti i posljedice gama zračenja.

Uz njegove vrijednosti u kuhinji i medicinskom ormariću, manje je poznato da bi mogao pomagati i u liječenju raka. Naime istraživanja su pokazala da bi đumbir mogao pomoći u liječenju nekih tipova kancerogenih stanica, jer ovaj začin može navesti neželjene stanice da same sebe probavljaju, čime uništavaju rak.

Sad kad znamo za koliko toga je dobar, pokušajte ga više uvesti u prehranu. Iako se na Zapadu đumbir većinom koristi tek kako bi začinili kolače i torte, pripremite neke od brojnih kolačića uz pomoć kojih nećete izliječiti rak, ali koji svakako predstavljaju dobar početak prema poboljšanju zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo