JAČA MIŠIĆE ZDJELICE

KLIMAVIM CIPELAMA PROTIV INKONTINENCIJE: Na tržište stigla posebna obuća koja sprječava stalnu potrebu za mokrenjem

Inkontinencija pogađa velik broj ljudi. Kako se više ne biste morali sramiti zbog odlazaka na WC svakih pet minuta ili ako vam tu i tamo pobjegne u gaćice, stručnjaci su osmislili cipele koje ublažavaju simptome i jačaju mišiće zdjelice.

Klimave cipele mogu umanjiti simptome inkontinencije, tvrde stručnjaci. Posebne cipele imaju kugle na đonovima, zbog čega je hodanje nestabilno i zahtijeva dodatno naprezanje mišića da bi se održala ravnoteža. Kažu kako se na taj način jačaju mišići zdjelice, čije je slabljenje glavni krivac za nekontrolirano mokrenje.

 

Američki istraživači smatraju kako bi ove cipele mogle imati jednak učinak kao vježbe za zdjelicu, koje se inače savjetuju pacijentima s inkontinencijom, koja muči velik broj ljudi, samo što se mnogi srame o tome govoriti. Češća je kod žena, s obzirom na to da trudnoća, porod i menopauza mogu oslabiti mišiće koji kontroliraju mokrenje.

Cipele AposTherapy isprva su bile namijenjene za liječenje artritisa. Imaju dvije velike kugle poput lopte za kriket – jednu na peti, drugu prednjem dijelu. Pacijenti hodaju na nestabilnoj površini, a istraživanja su pokazala da je to efektivan tretman, kako za artritis, tako i za inkontinenciju, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr