Jednostavna prirodna mješavina liječi teške bolesti

Cimet i med stoljećima se koriste za poboljšanje zdravlja, no njihova učinkovitost u velikoj mjeri ovisi i o vašem životnom stilu, odnosno koliko ste aktivni i kako se hranite.

U Indiji se cimet koristi za liječenje bolesti desni, erektilnu disfunkciju i mnoga druga stanja. Kinezi kažu da zagrijava tijelo, a moderna znanost već duži niz godina ističe dobro djelovanje na rad gušterače i ravnotežu šećera u krvi. Med je na cijeni uvijek i svuda. Zajedno su na glasu kao fantastičan lijek.

Krvne žile i srce

Za med je potvrđeno da ima antibakterijska svojstva, pa se od davnina stavljao na rane i opekline. Redovita konzumacija domaćeg meda (danas je zbog silnih krivotvorina iznimno bitno da znate tko ga proizvodi) i cimeta, uz općenito zdravu prehranu i umjerenu dnevnu aktivnost, može spriječiti razvoj srčanih bolesti jer čisti začepljene arterije.

Ispijanje meda i cimeta u mlakoj vodi rezultira čišćenjem i uklanjanjem postojećih infekcija. Pijete li isti napitak redovito, mogli biste smanjiti, a u nekim slučajevima u potpunosti izliječiti bol koju uzrokuje artritis.

Ovo piće jača i imunološki sustav, pomaže u obrani od prehlade, kao i nekih virusa. Nanošenje paste od meda i cimeta na upaljene desni može olakšati bol i spriječiti krvarenje, a i usporiti napredovanje infekcije.

Mješavina meda i cimeta može olakšati probavu i spriječiti stvaranje plinova. Med i cimet daju energiju, pa ćete imati i veću psihičku i tjelesnu snagu za mnoge aktivnosti.

Tvrdnje da med i cimet pomažu protiv debljine i tumora nisu dokazane, pa se ne preporuča oslanjanje na ove metode u cilju mršavljenja i liječenja tumora.

Kako iskoristiti sve prednosti

Cimet i med mogu poboljšati vaše zdravlje, i pojedinačno i u kombinaciji. Međutim, naša ovisnost o farmaceutskoj industriji može nas prevariti u uvjerenju da lijekovi liječe bez obzira na stil života koji vodimo. Međutim, ako pratite vijesti o zdravlju, postaje očito da ‘čarobno djelovanje’ farmaceutske industrije uklanja jedan skup simptoma, ali često donosi nuspojave.

Svaka bolest proizlazi iz neravnoteže, tako da je put do zdravlja uspostavljanje ove ravnoteže. To zahtijeva promjenu životnih navika. Onima koji se malo kreću, a puno jedu, i to hranu siromašnu hranjivim tvarima, desert od cimeta i meda malo će pomoći. No, u organizmu koji je blizu ravnoteže lijek će biti vrlo učinkovit.

Povratak na Net.hr