TRAŽI SAVJET

JEDNA SKUPINA LJUDI U POSEBNOJ JE OPASNOSTI U DOBA KORONAVIRUSA: ‘Kćeri (18) se stanje taman poboljšalo, a sada me jako strah za nju’

“Samo želim da moja kći bude sigurna i da se ne osjeća usamljeno”

Jedna se zabrinuta majka odlučila obratiti Sunovoj kolumnistici Deidre Sanders za savjet oko mentalnog zdravlja 18-godišnje kćeri koja se teško nosi s izolacijom zbog koronavirusa.

KAKO UMANJITI ZABRINUTOST OKO KORONAVIRUSA: Psiholozi su složni – panika je također zarazna

Djevojka je prije patila od anksioznosti i depresije, a iza sebe ima nekoliko nesretnih veza. Nedavno joj se stanje poboljšalo. “Imala je više prijatelja, išla na predavanja i upoznavala nove ljude. Upoznala je i dečka na fakultetu koji joj se činio jako drag”, otkrila je 41-godišnja majka.

 

ShutterstockFoto: Shutterstock

No, stanje joj se naglo pogoršalo zbog pandemije koronavirusa. “Sva njena druženja su otkazana i opet se osjeća izolirano. Brinem se da će se vratiti njena depresija. Samo želim da moja kći bude sigurna i da se ne osjeća usamljeno”, kaže zabrinuta Britanka.

Odgovor kolumnistice

Deidre predlaže da djevojka otvori grupu na WhatsAppu s nekoliko bliskih prijatelja kojima vjeruje i s kojima se osjeća ugodno. “To je platforma na kojoj se može manje uspoređivati nego na ostalim društvenim mrežama”, kaže kolumnistica.

Savjetuje i aplikacije Headspace koja pomaže nositi se sa stresom i anksioznošću te Weathering The Storm koja uključuje meditaciju i vježbe za spavanje.

Povratak na Net.hr