Muškarci koji žele da im seks traje dulje trebali bi zadržavati mokraću

Noćna mora svakog muškarca je da stvari u krevetu završe prije nego su i pošteno započele. No jedna stručnjakinja tvrdi da postoji rješenje koje će pomoći muškarcima da kontroliraju vrijeme ejakulacije.

Marni Kinrys, trenerica za veze, tvrdi da će zadržavanje urina pet sekundi ojačati mišiće zdjelice. To bi, ako se dovoljno često vježba, moglo poboljšati muškarčeve sposobnosti u spavaćoj sobi.

Kegelove vježbe, poznate po tome što ih žene najčešće izvode nakon poroda, pomažu u kontroli mjehura, ali i ejakulaciji kod muškaraca. Te vježbe su posebno preporučljive svima, jer s godinama mišići slabe, a ovako se mogu jednostavno ojačati. Kad osoba usred uriniranja napravi pauzu, tad je aktivirala Kegelove mišiće.

Inače, Kegelove vježbe su nešto što svi mogu činiti; i to bilo kad i bilo gdje. Vozeći auto, u uredu ili sjedeći u nekoj čekaonici. “Želite doći do toga da ih radite 50 puta dnevno, s tim da mišiće držite stisnute od tri do pet sekundi, a zatim ih lagano opustite”, kaže Kinrys.

Trebali biste početi tako da izvodite jedno do 20 ponavljanja, a zatim se pomalo ‘penjati’ do 50 ponavljanja. S vremenom također produljujte vrijeme trajanja vježbe, od pet do sedam sekundi, te ga slobodno još produljujte. “Kako vaši mišići budu snažniji, tako ćete sve manje trebati brinuti o preranoj ejakulaciji”, ističe Kinrys.

Do 40 posto muškaraca muči se s preranom ejakulacijom, što znači da do nje dolazi unutar minute od početka ‘akcije’. U većini slučajeva razlog zbog kojeg se to događa je jednostavno nemogućnost kontroliranja ejakulacije, objašnjava urologinja Wendy Hurn i dodaje: “Neki mogu jednostavno imati preosjetljive živčane završetka, no stres ili pritisak mogu pogoršati situaciju”.

Inače, vježbe mišića zdjelice najčešće se koriste kod problema muške inkontinencije, pogotovo nakon operacija kao što je karcinom prostate.

Prošlogodišnje istraživanje talijanskih znanstvenika dokazalo je da svakodnevno izvođenje Kegelovih vježbi, tijekom 12 tjedana, može itekako poboljšati prosječno vrijeme ejakulacije. Na početku njihovog istraživanja muškarci su ejakulirali, u prosjeku, nakon 31.7 sekundi, da bi se nakon 12 tjedana vrijeme produljilo na 146.2 sekunde. Od 40 muškaraca, to su poboljšanje doživjela njih čak 33.

Povratak na Net.hr