PROJEKT 'ŽIVJETI ZDRAVO'

IZ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO STIGLE UPUTE, NISMO SIGURNI DA ĆE VAM SE SVIDJETI: ‘Masturbacija ne nosi rizik od zaraze koronavirusom’

Na zivjetizdravo.eu objasnili su što je sve potrebno znati o spolnim odnosima u vrijeme pandemije

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je projekt “Živjeti zdravo” koji se bavi unaprjeđenjem zdravlja populacije i od iznimne je važnosti u vrijeme pandemije koronavirusa. U Zavodu se nadaju da će programi i aktivnosti ovog projekta informirati građane o važnosti zdrave prehrane i redovite tjelesne aktivnosti te da će im pomoći unaprijediti mentalno zdravlje. Osim toga, nadaju se da će edukacijama očuvati i spolno i reproduktivno zdravlje građana svih dobnih skupina.

Na zivjetizdravo.eu objasnili su što je sve potrebno znati o spolnim odnosima u vrijeme pandemije.

  • Ne postoji dokaz da se koronavirus prenosi putem sjemene i vaginalne tekućine.
  • Spolni odnos podrazumijeva vrlo bliski kontakt s drugom osobom, stoga ako jedna osoba ima COVID-19, dovodi drugu osobu u opasnost od zaraze.
  • Spolni odnos s partnerom s kojim živite ne nosi dodatan rizik od zaraze ako se oba partnera pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa u svakodnevnom životu.
  • Masturbacija ne uključuje drugu osobu i ne nosi rizik od zaraze koronavirusom.
  • Prilikom spolnih odnosa koristite kondome i/ili druge metode kontracepcije kako bi izbjegli spolno prenosive infekcije.

Povratak na Net.hr