Iz prodaje povlače pilule za kontracepciju!

Medijima je odjeknula vijest da farmaceutska kompanija Pfizer povlači milijun kutija s pilulama za kontracepciju distribuiranih diljem Amerike, nakon što su otkrili da su pilule proizvedene bez pravilnog doziranja.

U srijedu ujutro, Pfizer je objavio da s tržišta povlače milijun kutija s pilulama za kontrecepciju zbog nepravilnog doziranja prilikom proizvodnje, piše globalpost.com.

Naglašava se da pilule nisu opasne po ljudsko zdravlje, ali možda to nepravilno doziranje može utjecati na njihovo djelovanje, pa su proizvođači zatražili od korisnica da u međuvremenu koriste i prezervative kao kontracepciju.

Ako želite znati imate li i vi slučajno ove Lo/Ovral pilule prvo provjerite datum isteka. Ako na njima piše da vrijede između 31. srpnja 2013. i 31. ožujka 2014. godine, obratite se vašem ljekarniku. Navodi se i da ako pilule nisu od proizvođača Pfizer, mogu biti i pod proizvodima Akrimax Rx i Akrimax Pharmaceuticals.

Proizvođač lijekova navodi da je u pitanju 14 isporuka pakiranja od po 28 tableta Lo/Ovral te isto toliko lijekova Norgestrela i Etinil estradiola.

Povratak na Net.hr