Ista hrana svaki dan toliko dosadi da na kraju mršavite

Ako ste već isprobali sve moguće dijete i niste izgubili ni kilograma, možda je vrijeme da pokušate nešto novo, iako nimalo kreativno. Naime, znanstvenici tvrde da unosimo manje kalorija ako svaki dan jedemo istu hranu.

Raznolika je prehrana poželjna, ali tako unosimo i znatno više kalorija, tvrde znanstvenici. Žene koje su tjedan dana jele tjesteninu sa sirom unosile su 100 kalorija manje svaki dan, pokazala je studija Sveučilišta Buffalo i Vermont.

Ista hrana brzo dosadi

Konzumiranje svakodnevno iste hrane toliko dosadi da na kraju jedete manje. Bili pretili ili ne, oni koji imaju raznoliku prehranu unose više kalorija, objavljeno je u The American Journal of Clinical Nutrition.

Koliko dugo jesti isto?

Znanstvenici su ovo otkriće usporedili s ovisnicima kojima je potrebno sve više i više droge da bi postigli efekt, pa tako i konzumiranje iste hrane može dovesti do ‘navikavanja’.

No, nije poznato dovodi li ovakav način prehrane do smanjenja energije te koliko je dugo potrebno da se čovjek navikne. Ipak, nemojte prije konkretnijih dokaza o ovom istraživanju svaki dan jesti pizzu…

Vezani članci:

arti-201108010605006
arti-201108010197006
arti-201108010012006

Povratak na Net.hr