Brojne beneficije

I TO VEĆ DANAS: Jako dobri razlozi zašto biste se trebali tuširati ledenom vodom

Među prednostima tuširanja ledenom vodom spada i jačanje imuniteta, oslobađanje od stresa, veća budnost i mentalna jasnoća.

Studija provedena u Nizozemskoj otkrila je kako su se ispitanici koji su na kraju svakog tuširanja koristili hladnu vodu brže oporavljali nakon bolesti i kraće bili odsutni s posla od onih koji su se tuširali mlakom ili toplom vodom. piše Independent.

PRAVA TEMPERATURA: Tuširanje može biti štetno za kosu i kožu, sve ovisi o toplini vode

Naime, od 3.000 ispitanika u studiji, dvije trećine ih je odlučilo nastaviti s tuširanjem hladnom vodom i kazalo je kako im ledeno tuširanje podiže razinu energije jednako kao i šalica jake kave.

Podizanje energije i raspoloženja

Jedna od ispitanica, Sophie Kreitzberg, prihvatila je izazov da se 30 dana tušira hladnom vodom i nakon toga izjavila kako se nakon jutarnjeg hladnog tuša toliko dobro osjeća da bi ga svima preporučila za brzo podizanje energije i raspoloženja.

Naime, pod ledenom vodom možete osjetiti veću mentalnu pozornost, a nakon kratkog šoka počinjete dublje disati, što povećava broj otkucaja srca, ubrzava cirkulaciju i oslobađa endorfin.

ZDRAVE JUTARNJE NAVIKE: Poslušate li ove savjete nema šanse da vam dan bude stresan

Ledeni tuš i dalje predstavlja medicinsko čudo, a to je potvrđeno nedavno u BBC-jevom dokumentarcu The Doctor Who Gave Up Drugs, doktor Chris Van Tulleken pokazuje da pacijenta koji je patio od depresije liječi upravo ovom metodom. Sarah, koja je osam godina bila na antidepresivima, prepisano je plivanje u hladnoj vodi kako bi joj se stabiliziralo raspoloženje.

 

Povratak na Net.hr