ZGODAN GRAFIKON

HZJZ OBJAVIO SMJERNICE KOJE SE TIČU VEĆINE HRVATA: Evo kako ograničiti vrijeme provedeno ispred ekrana

Vrijeme provedeno za računalom, ispred televizora, na telefonu ili u igranju videoigara valja svesti na minimum

Pod sloganom “Živjeti zdravo”, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je zgodan grafikon sa savjetima kako ograničiti vrijeme provedeno ispred ekrana u ovoj situaciji kada se većina nas kreće manje nego prije.

HZJZ navodi kako bi vrijeme provedeno za računalom, ispred televizora, na telefonu ili u igranju videoigara trebalo svesti na minimum, a što češće “ubrzati rad srca”. Kao neke od oblika zdrave tjelovježbe navode plesanje i preskakanje užeta. Osim toga, ističu važnost izgradnje mišića kroz vježbe sklekova, trbušnjaka, joge, pilatesa…

UZNEMIRUJUĆI FOTOROBOT: Rado biste zauvijek radili od kuće? Onda se pripremite da ćete ovako izgledati za 25 godina

RADITE UREDSKI POSAO? EVO KAKO ĆETE IZGLEDATI ZA 20 GODINA: Ovaj uznemirujući model realna je vizija vaše budućnosti

Izvor: Služba za promicanje zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Apel roditeljima i djeci

Svim ljudima predlažu što češće sudjelovanje u kućanskim poslovima, kao i korištenje stepenica umjesto dizala – u svakom slučaju, kretanje kada god je to moguće. HZJZ ovim se putem obratio posebno i roditeljima.

“Iskoristite ovo vrijeme kako biste bili pozitivan uzor svojoj djeci te ih potaknuli na zajedničko provođenje vremena u aktivnostima koje nisu vezane uz ekrane. Igrajte obiteljske društvene igre, čitajte knjige, uključite djecu u kućanske poslove, pronađite zajednički kreativni hobi i slično”, stoji u brošuri.

Povratak na Net.hr