Hrvatski proizvodi protiv dermatitisa i kožnih bolesti traženi u Europi

Naftalan krema i ulje od sada će se naći i na tržištu Švedske, Danske, Norveške i Finske. Naime, Ivalan Terme iz Ivanić-Grada ugovorile su izvoz svojih proizvoda za liječenje kožnih bolesti sa švedskim distributerom, a vrijednost ugovorenih poslova iznosi 1,2 milijuna kuna godišnje, dok je vrijednost prve pošiljke koja je upravo na putu za Švedsku 150.000 kuna.

Uz potpisan ugovor sa švedskim partnerom koji pokriva Skandinaviju, Ivalan Terme spremaju se izvoziti i u Rusiju, gdje su njihovi preparati u postupku registracije. Radi se i na tržištima regije, tako da je definirana suradnja s distributerom za tržišta BiH, gdje se proizvodi vrlo skoro očekuju na tržištu, te Srbije, gdje bi se proizvodi trebali naći u prodaji od početka iduće godine. Uz navedena tržišta, Ivalan Terme ugovaraju distribuciju ovih jedinstvenih proizvoda za liječenje kožnih bolesti i s distributerima brojnih zemalja Europske unije.

‘Naftalan krema i ulje jedinstveni su i učinkoviti proizvodi, u što smo se uvjerili radom s pacijentima i gostima Specijalne bolnice Naftalan. Drago nam je da su kvalitetu proizvoda prepoznali i naši partneri koji će proizvode distribuirati u skandinavskim zemljama. U idućoj godini očekujemo širenje naših proizvoda na nova tržišta EU i regije’, istaknula je Sanja Mahovlić Vučinić, direktorica trgovačkog društva Ivalan Terme za Glas Slavonije.

Ovi medicinski proizvodi pripremaju se iz naftalana, posebne vrste naftenske nafte, koja zahvaljujući svojoj kemijskoj strukturi ima ljekovita svojstva. Koriste se u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, a Naftalan već više od četvrt stoljeća u tretiranju kožnih bolesti kao što su psorijaza, atopijski dermatitis, druge vrste dermatitisa, a također i kod tretiranja i rehabilitacije raznih upalnih procesa u zglobovima, u stanjima poslije opeklina, rehabilitaciji poslije raznih operativnih zahvata i raznih drugih bolesti i stanja. Tvrtka Ivalan Terme je tvrtka kćer Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić-Grada.

Ivalan Terme osnovane su s ciljem razvoja, proizvodnje i prodaje preparata iz naftalana. Za sada u svojoj ponudi imaju dva osnovna preparata – Naftalan kremu i Naftalan ulje. U obliku prirodnih preparata proizvode i prodaju Naftalan sapun i Naftalan kruti šampon. U planu je širenje palete proizvoda, s ciljem razvoja cjelovite kozmetičke linije za problematičnu i bolesnu kožu.

Povratak na Net.hr