Tome pridajemo važnost

HRVATI ZNAJU ŠTO JE BITNO: Dvije trećine građana doručkuje svaki dan

Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan, sirne i mliječne namaze kupuje gotovo 80 posto kućanstava, 94 posto djece svakodnevno doručkuje, a devet od deset građana smatra da je doručak važan, pokazalo je istraživanje nezavisne agencije za istraživanje tržišta – Hendal, koje je provedeno na tisuću ispitanika.

Ispitujući navike doručkovanja među hrvatskim građanima, agencija Hendal je u petak priopćila da čak 84 posto ispitanih smatra mliječne proizvode važnim izvorom kalcija i bjelančevina.

Navodi da djeca do 14 godina, prema onome što su u istraživanju rekli njihovi roditelji, doručkuju najčešće žitarice, žitne kaše, pahuljice i mlijeko, a potom sirne i mliječne namaze koji su omiljeni izbor svakog trećeg djeteta.

Velika važnost se pridaje doručku

Gotovo svi roditelji djece do 14 godina potvrdili su da pridaju veliku važnost doručku. Čak i oni koji nisu redoviti u prvom obroku u danu, svjesni su važnosti doručka.

TKO RANO RANI: Samo tri pravila za doručak i višak kilograma se lakše otopi

“Kalcij i bjelančevine iz sira osiguravaju da djeca imaju snažne kosti i uravnoteženu prehranu, potiču stvaranje tkiva i rast, pravilno lučenje hormona te ostalih fiziološki aktivnih tvari”, ističu uz agencije Hendal.

Povratak na Net.hr