Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Evo koliko meso, jaja, salama ili hrenovke smiju biti u hladnjaku

Imate li naviku zamrzavati hranu ili je cuvati u hladnjaku, dobro ce vam doci informacije o tome sto se moze zamrznuti i koliko dugo, a da se pri tom ne narusi kvaliteta i ne dode do preranog kvarenja.

Salate od tunjevine, s jajima ili tjesteninom

Ove salate su odlicne kada su hladne, ali ih u hladnjaku mogu biti izmedu tri i pet dana. Nemojte ih zamrzavati.

Otvoreno pakiranje hrenovki

U hladnjaku mogu stajati do tjedan dana, a smiju se i zamrznuti. U tom slucaju mogu trajati dva mjeseca.

Neotvoreno pakiranje hrenovki

Kupili ste pakiranje hrenovki i samo ih odlozili u hladnjak? Tako neotvorene ondje mogu ostati dva tjedna, a u zamrzivacu do dva mjeseca.

Narezana salama

Salame koje nisu u originalnom pakiranju vec su otvorene, mozete drzati u hladnjaku tri do pet dana. Zamrznete li ih, mogu trajati i do dva mjeseca.

Zapakirana salama

U hladnjaku moze biti do dva tjedna, a u zamrzivacu do dva mjeseca.

Slanina

Tjedan dana moze biti u hladnjaku, a mjesec dana u zamrzivacu.

Sirove kobasice

Preporuka je da ih odmah pripremite i pojedete. Ostavite li ih u hladnjaku, potrosite ih u roku od dva dana. U zamrzivacu mogu biti do dva mjeseca.

Mljeveno meso

Bez obzira o kojoj vrsti mesa se radi, u hladnjaku moze stajati do dva dana. Aamrznete li ga, moze trajati tri do cetiri mjeseca.

Odresci

Svjezi odresci u hladnjaku mogu biti tri do pet dana, a ako ih zamrznete, mogu izdrzati i do godinu dana.

Piletina i puretina

Cijelo pile ili puricu cuvajte u hladnjaku do dva dana. Mozete ga zamrznuti i tako mu produziti rok trajanja i do godinu dana. Zamrzavate li komade poput bataka ili krilaca, tada je najbolje da ih iskoristite unutar devet mjeseci.

Juhe

Bez obzira na to je li u njima tjestenina ili meso ili oboje, juhe nemojte jesti nakon sto su u hladnjaku stajale duze od cetiri dana. Ako ih zamrznete, mozete ih cuvati i do cetiri mjeseca.

Peceno meso

U hladnjaku moze biti najvise cetiri dana, a u zamrzivacu sest mjeseci.

Pizza

U hladnjaku moze ostati najvise cetiri dana, a u zamrzivacu do dva mjeseca.

Jaja

Svjeza jaja mozete cuvati u hladnjaku do pet tjedana. Nemojte ih zamrzavati.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr