VIRALNI TREND

DRUŠTVENE MREŽE BRUJE O TRENINGU ’12-3-30′: Kilogrami se, navodno, tope neviđenom lakoćom, ali što kažu stručnjaci?

Zbog jednostavnosti lakše ćete započeti s ovom popularnom tjelovježbom i brže je uključiti u svoju rutinu

Zbog lockdowna već mjesecima nemamo pristup teretanama i sportskim objektima pa mnogi traže učinkovite i jednostavne načine za ostajanje u formi kod kuće. Pritom se većina oslanja na savjete s društvenim mreža, a možda vam je za oko zapela tzv. ’12-3-30′ tjelovježba koja je u kratkom roku postala viralni trend.

Radi se o tjelovježbi koju je osmislila influencerica Lauren Giraldo prije više od godinu dana, no popularnost je stekla krajem 2020. kada ju je objavila na TikToku.

VJEŽBATE K’O LUDI, A NE VIDITE REZULTATE? Ovih šest čestih prepreka stoji vam na putu do gubitka kilograma

Trening ’12-3-30′ u potpunosti se izvodi na traci za trčanje. Sastoji se od postavljanja nagiba stroja na 12 posto, pojačavanja brzine na tri milje na sat (4.8 kilometara na sat) i 30 minuta hodanja. Tjelovježba je dijelom stekla popularnost zato što joj je Giraldo pripisala zasluge za svoj gubitak kilograma.

No, je li taj trening siguran i učinkovit za prosječnu osobu? “Zbog jednostavnosti lakše ćete započeti s ovom tjelovježbom i brže ćete je uključiti u svoju rutinu”, rekla je osobna trenerica Lindsay Ogden za PopSugar. Ipak, upozorava da biste se trebali kloniti ovog treninga ako imate bilo kakvu ozljedu, posebice probleme s kukom ili koljenom.

Čak i ako nemate takva ograničenja, ’12-3-30′ ne bi trebala biti jedina tjelovježba u vašoj rutini. U idealnoj situaciji trebali biste joj dodati vježbe otpora, istezanje i kardio, izvodeći svaku vrstu treninga otprilike tri puta tjedno.

Povratak na Net.hr