AKTIVIRAJTE SE

DJELUJTE NA VRIJEME I SPRIJEČITE ALZHEIMEROVU BOLEST: Važno je što prije primijeniti ove životne navike

Rizične promjene u mozgu ponekad započinju i desetljećima prije pojave simptoma Alzheimera. Važno je imati bogat društveni život, a nije loše ni početi učiti novi strani jezik.

Tražite li način kako da prevenirate demenciju i Alzheimerovu bolest u zrelijoj dobi, znanstvenici imaju dobre vijesti za vas – vježbanje, redovito kontroliranje krvnog tlaka i svojevrsno vježbanje mozga rješavanjem križaljki, crtanjem i sl.

Rizične promjene u mozgu ponekad započinju i desetljećima prije pojave simptoma Alzheimera. Važno je za zdravlje mozga imati bogat društveni život, a nije loše ni početi učiti novi strani jezik, ističu stručnjaci.

ZNANSTVENICI OPREZNO UZBUĐENI: Novi revolucionarni lijek spriječava pojavu Alzheimera

“Ljudi trebaju neprestano izazivati svoj mozak kako bi on stalno bio aktivan  i što dulje zdrav. Generalno, ono što je dobro za tijelo, dobro je i za mozak”, kaže Maria Carrillo, član istraživačkog tima.

Osim aktivnog života, važna je i prehrana – što više lososa, skuše i sardina – općenito ribe prevenira Alzheimerovu bolest poticanjem cirkulacije krvi, piše Daily Mail.

“Ovo je važna studija iz razloga što dokazuje vezu između niskih razina omega 3 masnih kiselina i smanjene cirkulacije krvi u područje mozga zaslužno za učenje, pamćenje, depresiju i demenciju”, objašnjava profesor Daniel Amen, voditelj studije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr