SIGURNIJI NAČIN

CIJELI ŽIVOT KAŠLJETE U RUKU? Ova učiteljica tvrdi da je to pogrešno, a njenim savjetom posebno su oduševljeni roditelji

Američka učiteljica otkrila je metodu kašljanja koja je po njoj najsigurnija

Većina roditelja daje sve od sebe kako svoju djecu podsjetila da peru ruke nakon WC-a, brišu nos maramicom kada im curi, prekriju usta kada kašlju, ali uglavnom se ne mogu pouzdati da će mališani to sami učiniti.

Kašljete, kišete, curi vam nos, a niste prehlađeni? Okriviti možete ovu stvar u vašoj spavaćoj sobi

Iako se to može pripisati dječjoj bezbrižnosti, sa širenjem koronavirusa, širi se i nervoza pa je važnije nego ikad prije naučiti ih kako se nositi s vlastitim klicama.

profimedia.hrFoto: profimedia.hr

Upravo je iz tog razloga Laurie Goff, učiteljica iz Seattlea, objavila video na Twitteru kojim je pokazala kako treba kašljati da ne širimo klice, metodu koju koristi i sa svojim učenicima.

Bonton kihanja i kašljanja: Evo zašto biste trebali prestati kihati u ruke (i to ne samo zbog pristojnosti)

“Ljudi su jako zbunjeni oko toga kako ispravno kašljati. Kao učiteljica ovo je nešto što učim djecu svakog dana, a danas ću i vas. Ne kašljemo u ruku jer na njoj ostaju bakterije, pa ćemo zaraziti sve što kasnije dotaknemo. Trebali biste kašljati u lakat. To je kao ‘džep’ za kašljanje i kihanje. Jednostavno je, na vašem je tijelu, besplatno i uvijek s vama”, objasnila je Laurie.

“Džepić za kašljanje”

Umjesto da kišu ili kašlju u ruke i da su nakon toga primorani prati ruke sa sapunom, predstavila im je termin “džepić za kašljanje”, što je djecu zainteresiralo.

Lauriein video pregledan je više od 650.000 puta, a roditelji joj na Twitteru iz minute u minutu zahvaljuju što im je otkrila svoju metodu.

Osim kašljanja u lakat, stručnjaci tvrde da možete koristiti i maramicu. Bitno je prekriti usta i nos njome, a potom ju baciti u smeće i oprati ruke.

Povratak na Net.hr