Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Čaroban lijek za štitnjaču, srce, krv i kosti vi bacate kao da je obično smeće

Kalcij ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcij normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i potiče san.

Također je važan za rad imunoloških stanica te zdravu kožu i kosu.

Brojni su čimbenici koji crpe kalcij iz organizma, a to su prije svega previše sjedenja, kava, alkohol i gazirana pića. Pomanjkanju kalcija su osobito sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcija i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Tijelo ga lako apsorbira jer je ljuska jajeta po kemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.
U većim dozama ne samo da liječi simptome pomanjkanja kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze već pomaže i protiv visokog kolesterola i povišenog krvnog tlaka te potiče koštanu srž na proizvodnju krvnih stanica.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučaju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija. Ovisno o životnoj dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske jajeta.

Štitnjača

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tekućinu procijediti i pomiješati s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu žličicu, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Gastritis, čir

Žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa žlicom šećera i žlicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu žličicu.
Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješati s dvije žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati decilitar toplog mlijeka. Uzimati dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja, piše ljekovitirecepti.com.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u hladnjaku do tjedan dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dvije do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr