banner

TABLETE NE DJELUJU

BUDITE SVOJ NAJBOLJI PRIJATELJ: Primjenom ove tri metode riješite se tjeskobe i okrenite novu stranicu u životu

Tjeskoba je jedan od najvećih problema današnjice – brz životni tempo, previše obveza, a premalo vremena… Zbog toga se možete osjećati bespomoćno i tada raste tjeskoba. Problem se javlja kada ne možete pronaći rješenje, što dodatno pogoršava postojeće stanje… I već ste u začaranom krugu, iz kojega naizgled nema izlaza. Ali ima!

Kako prepoznati tjeskobu?

Ključ je otkriti problem na vrijeme. Simptomi su tjeskobe: strah, umor, nemogućnost koncentracije na poslu, nesanica i eksplozivnost. Društveno gledano, teško vam je razgovarati s drugima, osjećate se kao stalna meta kritika, zamuckujete, crvenite se i imate nervozna crijeva.

Ako se ne tretira na vrijeme, tjeskoba može odvesti u depresiju, pa i samoubojstvo. Antidepresivi imaju tek kratkotrajan učinak, a onda se simptomi ponovno vraćaju. Autosugestija čini čuda, a najviše si pomoći možete sami.

GLAZBOM PROTIV TJESKOBE: Ovo je najopuštajuća pjesma na Zemlji, smanjuje stres za nevjerojatnih 65 posto!

Kako se nositi s njom?

Kada pristupate novom životnom projektu, tajna je u tome da to želite svim srcem, ili si barem tako sugerirajte. Nećete imati vremena brinuti se i preispitivati stvari dvaput – jednostavno ćete se baciti na posao jer je tada proces donošenja odluka znatno brži, kažu stručnjaci.

Druga je opcija odgađanje brige. Ako je nešto pošlo po zlu i počinjete se brinuti zbog toga, odmah prestanite i odgodite brigu za poslije. Preporuka je da izdvojite deset minuta na dan za briggu oko svega, a sve ostalo vrijeme iskoristite za konstruktivne ideje.

Posljednje, ali ne manje važno, jest misliti na druge. Osjećaj da vas netko treba djeluje kao vjetar u leđa. Kada znate da nešto radite kako biste usrećili nekoga tko ovisi o vašem novcu ili ljubavi, tjeskoba postaje znatno manja, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr