BRATIĆI SE POŽALILI DA IM SE 'NE DIŽE', A ONDA DOŠLI NA GENIJALNU IDEJU: / Pazite kako su uspjeli riješiti svoj problem s erekcijom

Image
Foto: shutterstock

Dok su razmjenjivali svoja iskustva, zaključili su da postoji samo jedan pristup rješavanju erektilne disfunkcije

16.12.2020.
7:42
shutterstock
VOYO logo

Sve je započelo kao neugodan razgovor u automobilu, ali nakon što su si međusobno priznali da imaju problem u spavaćoj sobi, ovim se dečkima život potpuno promijenio. Ne samo da su pomogli sebi, nego sada pomažu i drugim muškarcima koji pate od erektilne disfunkcije.

S tim problemom bori se, vjerovali ili ne, jedan od trojice muškaraca mlađih od 30 godina. Život u stalnom stresu, osobito sada u vrijeme pandemije, kod mnogih može postati okidač za erektilnu disfunkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom pandemije, dok je mentalni stres ionako visok, mnogi muškarci mogu se naći pod povećanim pritiskom u spavaćoj sobi. Problemi s erekcijom mogu biti psihološki, povezani sa tjeskobom uzrokovanom stresom, očekivanjem neuspjeha ili depresijom. Svi ti čimbenici ometaju mozak u slanju impulsa prema penisu. Vaše tijelo tada dođe u stanje bijega ili borbe, što dovodi do erektilne disfunkcije", objasnila je psihoterapeutkinja Silva Neves za The Sun.

Iako statistike govore kako se s ovim problemom nosi gotovo petina muškaraca, tek rijetki doista potraže pomoć. I baš je to ono što su bratići Angus Barge i Xander Gilbert odlučili promijeniti nakon što su se otvorili jedan drugomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pokušaj seksa završio loše

Njih dvojica sada su treneri za erekciju i pokrenuli su prvu edukativnu platformu u Engleskoj koja se bavi problemom erektilne disfunkcije. Simbolično su je nazvali "Mojo Men".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji problemi počeli su u ranim 20-ima. Tijekom jednoga susreta pretpostavio sam da je djevojka puno iskusnija od mene. Napio sam se kako bih skupio hrabrost i sve je završilo loše. Izgubio sam svaku šansu za seks i prije nego što smo išta počeli. Bio sam jako nervozan zbog seksa s njom i nikako mi se nije mogao dići", ispričao je Xander.

Image
POTRGAN HIMEN NIJE DOKAZ SPOLNOG ODNOSA?! Djevojke u panici zovu liječnike: /

'Ne znam što da radim. Bespomoćna sam...'

Image
POTRGAN HIMEN NIJE DOKAZ SPOLNOG ODNOSA?! Djevojke u panici zovu liječnike: /

'Ne znam što da radim. Bespomoćna sam...'

Umjesto da pretpostavi kako nešto nije u redu, zbog srama je jednostavno nastavio ići od jednoga ljubavnog neuspjeha do drugoga. Na koncu je svoj problem odlučio istražiti na internetu te je proguglao svoje simptome. Tada je osjetio još veći sram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napisati svoj problem u tražilicu bilo je kao priznanje da imam problem. Upisao sam nešto poput 'zašto ne mogu postići erekciju tijekom seksa' i dobio sam puno informacija o erektilnoj disfunkciji, dijabetesu i kardiovaskularnim bolestima. Moj se uzorak neuspješnih seksualnih susreta nastavio. Često sam ostavljao djevojke bez objašnjenja i prije nego smo došli do kreveta", prisjetio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je povezano s tjeskobom

Tek nakon što je krenuo na terapiju kako bi se lakše nosio s drugim problemima u svom životu, shvatio je da su njegovi problemi u krevetu povezani s tjeskobom, koju je i inače često osjećao.

"Moje oči su se otvorile i napravio sam nekoliko životnih promjena. Smanjio sam unos alkohola i kofeina, manje sam izlazio, a pomoglo je i to što sam dao otkaz na stresnom poslu i počeo meditirati", rekao je Xander.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nije znao jest činjenica da se, u isto vrijeme, i njegov bratić Angus borio s istim problemom. On je prvi put primijetio da nešto nije u redu nekoliko tjedana nakon što je sudjelovao na biciklističkome natjecanju u Španjolskoj.

"Tada nisam shvaćao da je moja erektilna disfunkcija uzrokovana treniranjem za natjecanje. Svaki dan bih, ujutro i navečer, vozio bicikl po sat i pol. Tijekom tih treninga penis bi mi odrvenio, a to je ponekad bilo i bolno. Nisam na to obraćao pozornost jer se isto događalo i mom prijatelju", započeo je Angus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljeda žila oko penisa

"Kada mi se nije mogao dići s djevojkom, bilo je to jako frustrirajuće i bilo me sram, sjećam se samo da sam bio jako ljut na svoj penis. Bilo je kao da me izdao i čudan je osjećaj kada te iznevjeri vlastito tijelo", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada se još nije zabrinuo i sve je pripisao velikim količinama alkohola koje je pio. No, kada se isto ponovilo i sa sljedećom djevojkom, shvatio je da je vrag uzeo šalu.

"Priznao sam si da imam problem. Okrenuo sam se Googleu i tražio uzroke, ali ništa što sam našao nije mi pomoglo. Ono što mi se zapravo dogodilo je da sam uništio žile oko penisa i trebalo je nekoliko tjedana da zarastu. No, zapravo mi je trebala cijela godina jer je problem postao psihološki", prisjetio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeloman trenutak dogodio se prije nekoliko godina, kada je Angus otputovao Xanderovoj obitelji u Oxford. Tamo su se, u jednome razgovoru, otvorili jedan drugomu. Kako kažu, bilo je neugodno u početku, ali osjećali su se manje samima kada su shvatili da imaju isti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već su mnogima pomogli

Dok su razmjenjivali svoja iskustva, zaključili su da postoji samo jedan pristup rješavanju erektilne disfunkcije. Pokušali su s Viagrom, ali ubrzo se pokazalo da je to vrlo opasna stvar koja zapravo ne rješava uzrok, već samo posljedicu.

Bratići su se složili kako ustvari još uvijek ne postoji ništa konkretno što bi moglo pomoći muškarcima s erektilnom disfunkcijom. Tako se ljetos rodio "Mojo Men", a reakcije su, hvale se dečki, fantastične.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo muškarce u 50-ima koji su nam plakali jer nisu nikad prije govorili o tome, kao i one od 20 godina, kojima smo pomogli da njihov problem ne izraste u nešto veliko. Ono što je počelo kao bolan razgovor, sada već pomaže tisućama", rekao je Xander.

"Već smo mnogima pomogli, ali i dalje je to tema o kojoj muškarci nerado govore. Pokušavamo se voditi primjerom i pokazati da to nije nešto što ljudi trebaju skrivati ili sramiti se", zaključio je Angus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo