Biljka se pokazala 100 puta boljom od antibiotika

shimmer fallback

Sastojak češnjaka dialil sulfid pokazao se moćnim sredstvom u liječenju zaraze.

4.6.2012.
8:17
Play logo

U borbi protiv bakterije Campylobacter, jedne od najčešćih uzročnika bolesti crijeva uzrokovanih hranom, sastojak češnjaka se pokazao 100 puta učinkovitiji od dva popularna antibiotika, eritromicina i ciprofloksacina, otkrili su američki znanstvenici.

Zaraza se širi konzumacijom nedovoljno termički obrađenog mesa peradi ili preko kontaminiranih površina ili posuđa korištenog u pripremi jela od peradi. Simptomi infekcije bakterijom uključuju proljev, grčeve, bol u trbuhu i vrućicu. Bakterija također može potaknuti i pojavu rijetkog paralizirajućeg poremećaja koji se zove sindrom Guillain-Barré.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dialil sulfid

Sastojak češnjaka dialil sulfid pokazao se učinkovitim u liječenju infekcija ovom bakterijom. On prolazi bolje od antibiotika kroz zaštitni biofilm oko bakterije i ubija bakterijsku stanicu na način da prekida metabolizam bakterije, objavljeno je u časopisu Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Play logo

Otkriće otvara mogućnosti primjene sastojka u održanju sigurnosti hrane, kao konzervansa ili sredstva za čišćenje površina za pripremu hrane.

http://www.vitamini.hr/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo