Play ponuda

LIJEČNICI U ŠOKU / Djevojka (29) došla na Hitnu s dildom u mokraćnom mjehuru: 'To je najširi objekt ikad uklonjen na ovaj način'

Foto: Shutterstock/ Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem

Žena je morala izvaditi dildo iz mjehura nakon što ga je slučajno ugurala u pogrešnu rupu

6.3.2023.
22:24
Shutterstock/ Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem
Play ponuda

29-godišnjakinja iz Izraela pojavila se na hitnoj službi žaleći se na nelagodu pri mokrenju i bolove u trbuhu. Otkrila je da je tijekom seksualnog zadovoljavanja greškom stavila kristalni dildo u mokraćnu cijev, cijev koja omogućuje izlazak mokraće iz tijela.

Unatoč tome što je provela nekoliko sati pokušavajući ukloniti predmet, koji je bio dug gotovo 10 cm i širok 2,5 cm, nije ga uspjela izvući.

Liječnici u medicinskom centru Shaare Zedek u Jeruzalemu već su imali takve situacije, ali vjeruju da je to najširi objekt koji je ikada uklonjen na ovaj način. Dotad je prethodni rekord bio širok 2,4 cm.

Stavila ga u krivu rupu

Žena je bila podvrgnuta ultrazvuku i rendgenu, koji su pokazali da je dildo u njezinom mjehuru zaglavljen vodoravno. Liječnici su dali antibiotike kroz infuziju. Izveli su cistoskopiju - postupak kojim se vidi dugačka tanka cijev s malom kamerom pričvršćenom na kraju, koja je umetnuta kroz uretru, u pokušaju da je uklone.

Dok je pacijentica bila pod općom anestezijom, liječnici su kroz cijev provukli kirurški alat nazvan 'hvatač' kako bi izvukli dildo iz njezinog mjehura kroz uretru. Žena je otpuštena isti dan nakon što su liječnici potvrdili da može normalno mokriti.

Izvor: Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem

Dildo u mokraćnom mjehuru

Rijetka pojava i novi rekord

Medicinski tim je za časopis Urology Case Reports, rekao da su strana tijela u urinarnom traktu - poput uretre i mjehura, prilično rijetka. Obično je rezultat kada pacijenti sami stavljaju predmete u sebe iz radoznalosti ili mentalnog poremećaja, rekli su.

Play ponuda

Medicinski izvještaji pokazuju da je različit niz predmeta izvađen iz urinarnog trakta i liječnici su često prisiljeni izvoditi improvizirane tehnike kako bi ih uklonili. Uz pacijentove pritužbe na poteškoće s mokrenjem i bolove u trbuhu, drugi simptomi mogu uključivati krv u mokraći, nemogućnost mokrenja i otečene genitalije.

Izvještaji o slučajevima sugeriraju da se samo oko polovica slučajeva može riješiti cistoskopijom, a rizičniji slučajevi — poput onih s većim predmetom ili starijih pacijenata, zahtijevaju operaciju.

Izvor: Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem

Dildo

Opasnosti od stavljanja predmeta u mokraćnu cijev

Medicinski slučajevi stavljanja predmeta u uretru su rijetki, ali liječnici kažu da je iz urinarnog trakta izvađen različit niz predmeta, od kristalnog dilda do staklene čaše. Obično je rezultat stavljanja radi seksualnog užitka, radoznalosti ili mentalnog poremećaja, kažu liječnici.

Simptomi mogu uključivati poteškoće s mokrenjem, bolove u trbuhu, krv u mokraći, nemogućnost mokrenja i otečene genitalije, a to može dovesti do upale, infekcije, ožiljaka, nedostatka kontrole mjehura i fistule - abnormalnog puta između dva organa, piše Mirror.

Play ponuda
Izvor: Shutterstock