13 jako vaznih stvari o penisu koje vam nitko nije rekao

Bez obzira jeste li muskarac ili odrasla zena, vjerojatno mislite da znate sve sto biste trebali o muskom ponosu. No bez obzira koliko mislili da znate, bolje provjerite raspolazete li bas sa svim cinjenicama…

1. Fizicko zdravlje i penis idu ‘ruku pod ruku’

Ako vam u posljednje vrijeme bas i ne ide u krevetu, proucite svoj zivotni stil. Spavate li dovoljno ili ste se udebljali? Tezi muskarci obicno imaju nizu razinu testosterona, koja doprinosi erektilnoj disfunkciji, no i nedostatak sna i vjezbanja takoder se mogu ‘poigrati’ s erekcijom.

2. U njima nema nikakvih kostiju

Da utvrdimo gradivo, penis se sastoji od spuzvastog tkiva koje raznosi krv po tom podrucju i uzrokuje erekciju. A sto je sa svim onim ludim pricama o muskarcima koji su lomili penise, pitate se?

Nisu laz, jer moze puknuti membransko tkivo koje ovija spuzvasto tkivo penisa i drzi sve ‘na mjestu’, a nakon cega ce penis tijekom erekcije imati iskrivljen polozaj. Jako se rijetko dogada, no nije nemoguce.

3. Velicina je vazna… muskarcima!

Prema knjizi ‘The New Naked: the Ultimate Sex Education for Grown-Ups’, urologa Harryja Fischa, penis prosjecnog muskarca dugacak je 7,5 cm u opustenom stanju, te izmedu 11,5 i 16,5 cm u erekciji. No vecina muskaraca brine oko velicine penisa, bez obzira koliki bili.

4. Postoji mogucnost da jos naraste

Grupa muskaraca u Italiji, nezadovoljnih svojom muskoscu, iskusali su metodu ‘Ekstenzije’ pri cemu je koristen produljivac penisa kojim su rastezali ud nekoliko sati ili po cijele dane tijekom cetiri mjeseca. Muskarci koji su sudjelovali svjedocili su rastu od 1,5 do 2,5 cm.

No postoji li manje bolan nacin povecanja? Istrazivanje objavljeno u znanstvenom casopisu ‘The Journal od Sexual Medicine’ otkrilo je da su tijekom oralnog seksa muskarci izvjestavali o vecim povecanjima penisa nego pri drugim metodama uzbudivanja.

5. Obrezivanje ne mijenja puno toga… bar ne za zene

Strucnjaci tvrde da je seks sa obrezanim i neobrezanim muskarcima gotovo identican. Jedina razlika je da su neobrezani muskarci navodno osjetljiviji ispod pojasa.

6. Musko sjeme nema puno kalorija

U stvari sastoji se od limunske kiseline, amino kiseline, fruktoze, enzima i vode, tvrdi Fisch. A jedna zlicica te tekucine ima samo 36 kalorija.

7. Muske cipele nece zenama odati bas nista o njihovim penisima

Zao nam je sto moramo razocarati zene, ali samo zato sto muskarac nosi cipele velicine 47 ne znaci da mu je potrebno i veliko rublje.

Velicina stopala ili ruku nema nikakve veze s velicinom njegove muskosti, te zasad nije pronaden niti jedan predskazivac koji bi mogao ukazivati na to koliki je ‘tamo dolje’.

8. Elasticniji je nego sto mislite

Istrazivanje Sveucilista Stanford iz 2002. godine sastojalo se od snimanja parova tijekom seksa magnetnom rezonancom. Otkrili su da penis promijeni oblik, te izgleda kao bumerang tijekom misionarske poze. Koliko je to bizarno?

9. Zahvaljujuci cigaretama, penis moze zakrzljati

Ne samo da su brojna istrazivanja dokazala da pusenje ima negativan utjecaj na libido, nego je jedno istrazivanje dokazalo i da cigarete mogu uzrokovati slabiju erekciju.

Fisch kaze da se to dogada zato sto pusenje suzava krvne zile, pa je i protok krvi do penisa otezan. Sve to dovodi do ‘mlohave cune’.

10. Velicina ovisi o zemlji

Svake godine ugodno se iznenadimo nekim novim istrazivanjima koja ukazuju na to koliko su veliki muskarci u kojim drzavama.

Hrvati su se ove godine nasli na osmom mjestu europske ljestvice, sa soldinih 14,77 cm, dok su najobdareniji susjedi iz BiH s 15,65 cm, a najmanji Grci s 12,18 cm u erektilnom stanju.

11. Penis je u biti isti kao veliki klitoris

Vjerovali ili ne, kad su djevojcice i djecaci u maternici, nase spolovilo se ne razlikuje sve do trenutka kad muski spolni hormoni ne prorade, istice Fisch.

To je i razlog zasto klitoris i penis dijele gotovo identicne zivcane zavrsetke.

12. Okolno podrucje moze biti jednako osjetljivo

Iako moze djelovati kao da s penisom pocinje i zavrsava svaki orgazam, istina je da okolo postoje jos neki skriveni dijelovi.

Na primjer, muska G tocka krije se u prostati, dok je koza izmedu testisa i anusa jos jedna veolika erogena zona.

13. Neki od penisa… mogli bi vas iznenaditi

Svi su vjerojatno culi, ako ne i vidjeli, za one koji mogu narasti do nevjerojatnih velicina. I upravo zato je cinjenica da pogled na penis u opustenom stanju ne govori apsolutno nista o tome koliki ce on biti u erekciji.

Ustvari, jedno je istrazivanje dokazalo da se manji neukruceni penisi mogu puno vise povecati tijekom erekcije od onih koji su poveci u neuzbudenom stanju. Zato cure, nemojte suditi ni na koji nacin o velicini prije akcije.

Povratak na Net.hr