NE PANIČARITE!

STIŽE SEZONA ALERGIJA, KAKO JE RAZLIKOVATI OD KORONAVIRUSA? Obratite pozornost na ova dva ‘kardinalna’ simptoma

Nema razloga za brigu ako nemamo tjelesnu temperaturu iznad 38 stupnjava Celzijusa i izrazito bolan, suhi kašalj, kakav nikad prije nismo iskusili

U vrijeme pandemije koronavirusa kao da smo zaboravili da postoje i druge tegobe koje nas mogu zadesiti. Možda su simptomi slični, ali ne valja odmah paničariti. S naznakama proljeća stižu alergije, od kojih pati velik broj ljudi.

Kako bi se smanjio broj slučajeva koji će panično tražiti liječničku pomoć čim počnu kašljati i kihati, sumnjajući na COVID-19, liječnik je objasnio dvije temeljne razlike između infekcije koronavirusom i banalne alergije.

UPOZORENJE OFTALMOLOGA: ‘Postoji još jedan simptom koji može biti izravno povezan s koronavirusom – ‘crveno oko’

Začepljen nos nije alarm za uzbunu

Dr. Hilary Jones gostovao je na jednoj britanskoj televiziji, gdje je kazao kako je najčešći simptom COVIDa-19 vrućica, što se apsolutno ne može povezati s alergijom na pelud. “Alergičari često imaju začepljen nos, što također ne vrijedi u obrnutom slučaju”, objasnio je.

Umirio je javnost riječima kako nema razloga za brigu ako nemamo tjelesnu temperaturu iznad 38 stupnjava Celzijusa i izrazito bolan, suhi kašalj, kakav nikad prije nismo iskusili. To su, dodao je, dva “kardinalna simptoma” COVIDa-19 i sve ostalo nije alarm za uzbunu, prenosi Mirror.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr