WOW!

SILIKON ZA KOSU: ‘Dajem mu veliki plus, više nemam ispucanih vrhova, a i češljanje je lakše’

Silikon za kosu jedan je od preparata za njegu kose koji će pomoći da vam kosa bude sjajna i da prestane izgledati beživotno. Silikoni za kosu mogu pomoći da se poprave ispucali vrhovi.

Silikon za kosu i u proizvodima za njegu kose ima razne dobrobiti. On poboljšava izgled frizure koja nakon korištenja silikona neće više izgledati nezdravo, beživotno, krhko niti oštećeno. Proizvodi koji ih sadrže, kao što su maske i regeneratori, mogu se koristiti za popravljanje oštećenih ispucalih vrhova. Neki styling proizvodi također sadrže silikon.

Dobrobiti silikona za kosu

Silikon se uz ulja koristi kao jedan od najučinkovitijih sredstava u preparatima za njegu kose i kože. On na kosi stvara tanki vodootporni sloj koji ju čini manje poroznom. Ovime on stvara zaštitu za sušenje, ravnanje i peglanje kose. Silikon za kosu se može pronaći u obliku krema, tekućem stanju ili u spreju.

“Ovaj serum koristim samo na vrhovima kose te bih isto to preporučila vama. Što se tiče sjaja, izglađivanja kose te ispucanih vrhova, dajem mu veliki plus. Moj najveći problem je bio to što, koliko god peglala svoje vrhove, oni bi i dalje stršali na svoju stranu. Ovaj serum mi je uspio riješiti taj problem. Olakšano češljanje je također istinit dio tvrdnje”, opisala je svoje iskustvo blogerica Mona Šćasni za Šminkerica.com.

Dobre strane:

 • štiti kosu od topline sušila i pegle za kosu
 • štiti kosu od prejakog sunca i vjetra
 • daje kosi sjaj
 • daje kosi potrebnu vlažnost
 • popravlja ispucale vrhove
 • čini kosu sjajnijom
 • pomaže pri rasčešljavanju
 • dugoročno popravlja stanje kose

Kada nanosite silikon za kosu, dovoljno je par kapi. Nježno ih utrljajte među dlanovima i nanesite na cijelu površinu kose.

O silikonu za kosu u svijetu ljepote razlikuju se mišljenja. Tako se neke blogerice i korisnici silikona za kosu ne slažu uvijek s time da je on za kosu dobar. Evo koje su njegove moguće loše strane.

Loše strane:

 • nakon učestalog korištenja kosa gubi na volumenu
 • kosa može biti sljepljena i izgledati masno
 • silikon opterećuje i otežava kosu
 • kosa nije lepršava već teška

Šampone i regeneratore sa silikonom za kosu trebalo bi koristiti umjereno i kontrolirano u kombinaciji sa laganim šamponima. Također, uvijek treba dati prednost onima topivima u vodi.

Proizvodi za njegu kose koje bi svaka žena trebala imati u stanu

Osim silikona i silikonskih seruma, postoje neki proizvodi za njegu kose koji će vam zasigurno zatrebati u svakodnevnim ili posebnim situacijama.

1. Hidratantni šampon i regenerator

Barem jedan skuplji, hranjivi šampon i regenerator za kosu treba se naći u svakoj kupaoni. Uzimajte šampone koji odgovaraju vašem tipu kose. Za suhu i puniju kosu preporučuje su uporaba hidratantnijih šampona, dok je za tanju kosu bolja opcija šampon laganije teksture, koji je neće dodatno otežati. Ne preporučuje se stalno korištenje istih šampona, tako da jedan teži i hranjiviji možete koristiti za 2-3 pranja mjesečno.

2. Sprej/pjena za volumen

Korištenje sprejeva ili pudera za volumen može poslužiti kada želite oblikovati kosu. Bilo da imate super tanku kosu ili debelu grivu, ti proizvodi će vam pomoći da postignete frizuru kakvu želite. Sprejevi za volumen najbolji najbolje odgovaraju srednje do jako gustoj kosi jer je drže čvrsto. Tanja kosa treba više temelja kako bi frizura stajala na mjestu – u takvim situacijama bolja je pjena za volumen.

silikon za kosu

3. Fleksibilni lak za kosu

Lak za kosu spasitelj je svake žene u nevolji. Svakome se dogodilo da kosa i nakon tretiranja ne sluša i treba ju ukrotiti. Fleksibilni lakovi za kosu sa srednjom moći učvrščivanja najbolji su odabir. Osim što će nakon sušenja ili peglanja kose čuvati kosu od dodatnih štetnih utjecaja, lako se ispiru i neće držati kosu sljepljenom.

4. Ulje za kosu

Ako imate problema s oštećenim vlasištem ili opadanjem kose, čičkovo ulje bi vam moglo pomoći. Ono će učiniti kosu ljepšom, mekanijom i mekšom. Također ćete joj stvoriti snagu i dodatan sloj kako bila čvršća i manje sklona opadanju. Također ako imate perut ili seboreju, radi pojačavanja cirkulacije koje ulje radi, možete ga koristiti da ublažite bakterijske i gljivične infekcije tjemena. Osim čičkovog ulja, za kosu je dobro i ricinusovo ulje, kokosovo ulje, makadami ulje.

Eto, sada znate koje su dobre i loše strane, a na vama je da odlučite hoćete li silikon za kosu koristiti i dalje.

Povratak na Net.hr