BEZ ULJEPŠAVANJA

RADITE UREDSKI POSAO? EVO KAKO ĆETE IZGLEDATI ZA 20 GODINA: Ovaj uznemirujući model realna je vizija vaše budućnosti

Ako ne napravimo radikalne promjene u svojim poslovnim životima, naši će nas uredi učiniti vrlo bolesnima

Od bolova u leđima do upaljenih očiju, uredski radnici redovito imaju zdravstvene probleme vezane uz posao. Sada su zdravstveni stručnjaci otkrili kako bi uredski radnici mogli izgledati za samo 20 godina ako se ne naprave promjene u radnom okruženju. Upozoravamo, njihova je vizija prilično tmurna.

Model prirodne veličine nazvan “Emma” stvoren je na temelju vizije kako će izgledati uredski radnici u budućnosti. Emma ima niz neugodnih zdravstvenih problema, uključujući trajno pogrbljena leđa, varikozne vene i crvene oči.

Uznemirujuća vizija bliske budućnosti

Lutka je razvila trajno savijena leđa uzrokovana sjedenjem satima u lošem položaju, varikozne vene zbog lošeg protoka krvi, izbočen trbuh uzrokovan sjedećim položajem, suhe i crvene oči od dugih sati buljenja u ekran računala i druge zdravstvene probleme.

“Izvještaj Work Colleague Of The Future pokazuje da poslodavci i radnici doista trebaju sada djelovati i rješavati problem lošeg zdravlja na radnom mjestu, kazao je William Higham, bihevioralni futurist i autor izvještaja.

“Ako ne napravimo radikalne promjene u svojim poslovnim životima, poput više kretanja, pravilnoga sjedenja za stolom, redovitih pauza za šetnju ili poboljšanja postave radne stanice, naši će nas uredi učiniti vrlo bolesnima”, upozorio je.

NEĆE VAS UBITI OSAM SATI NA POSLU: Za vaše srce je itekako opasnija ova glupa navika kod kuće

Brojne tegobe već su uvelike prisutne

Emma je stvorena nakon izvještaja nazvanog Work Colleague of the Future, koji je otkrio da više od 90 posto uredskih djelatnika u Velikoj Britaniji koji imaju zdravstvene tegobe povezane s poslom, češće uzimaju bolovanje i teže im je raditi.

Studija, koju je naručio dobavljač uredske opreme Fellowes, a koja je uključivala 3003 sudionika iz Francuske, Njemačke i Velike Britanije, sugerira da 50 posto anketiranih radnika u Velikoj Britaniji već pati od upaljenih očiju, 49 posto od bolova u leđima i 48 posto od glavobolje kao izravnog rezultata njihova radnog prostora.

Također su se pokazali problemi s vidom (32 posto), debljanje (30 posto) te trajne glavobolje i migrene (26 posto), prenosi Mirror.

Povratak na Net.hr