DAR ZA PAMĆENJE

NE TROŠITE NA BESMISLICE: Poklonite ovo najbližima i uštedite im nešto novca

Ako ste odlučili voljene ove godine razveseliti božićnim poklonima, zašto im ne biste poklonili nešto što će trajati, što će im donijeti dugoročnu korist ili nešto što će im u isto vrijeme pomoći uštedjeti?

Business Insider donosi popis poklona koji ne samo da su funkcionalni, nego im cilj i izbjeći besmisleno trošenje novca.

1. Kako ne bi stalno kupovali jednokratne boce za vodu, možete svojim prijateljima ili članovima obitelji kupiti kvalitetnu, aluminijsku bocu za vodu, koja se koristi višekratno. Neka bude lagana, eko friendly i važno je da ne dodaje vlastiti okus vodi.

2. Svi oni koji vole slušati glazbu dok šeću gradom ili vježbaju, mogu kupiti desetke slušalica samo u jednoj godini. Ali zašto u tom slučaju ne bi imali one koje će trajati puno duže? Na tržištu postoje slušalice s jednogodišnjim jamstvom u koje je ugrađen mikrofon za telefonske pozive.

3. Grozno je kad smartphone klizne iz ruke i razbije se u komadiće jer ga nije jeftino zamijeniti drugim. Zato je pametno imati HandAble, proizvod koji omogućava da se smartphone prilijepi uz dlan.

4. Ukoliko postoji otvoren račun za tu namjenu, uvijek se možete odlučiti na možda najisplativiju božićnu investiciju – uplatiti novce za studij mlađeg člana obitelji.

5. Ovo je za one malo debljeg džepa – što može biti bolje od toga da nekome u novoj godini poklonite putovanje? Sjećanje na putovanje traje doživotno, a voljenima ćete uljepšati cijelu godinu.

6. Prijatelju ili članu obitelji koji voli popiti tek čašu ili dvije vina iz novootvorene boce, ostatak često propadne. Zato mu možete kupiti Vacu Vin – čuvara vina. Ima djelovanje poput pluta, a vino iz otvorene boce drži svježim i do dva tjedna.

Povratak na Net.hr