NETIPIČAN SLUČAJ

MUŠKARAC SE ŽALIO NA BOL U TESTISIMA PA MU OTKRILI COVID-19: Liječnici istražuju je li riječ o još jednom simptomu

Iako ostaje nejasno je li njegova bol u testisima povezana s koronavirusom, poznato je da i drugi virusi utječu na testise

Od visoke temperature do suhoga kašlja – poznato je da koronavirus dolazi s nizom gadnih simptoma. Sada znanstvenici upozoravaju muškarce na još jednu rijetku nuspojavu bolesti COVID-19, a bi mogla biti bol u testisima.

ZAGREBAČKA VETERINA ODGOVARA: Mogu li se ljubimci zaraziti i prenijeti koronavirus

CT je pokazao oštećenje na plućima

Istraživači iz Medicinske škole Harvard podnijeli su izvještaj o slučaju 42-godišnjaka koji je testiran pozitivno na virus, nakon što je u bolnicu došao s “probadajućom boli” u testisima, piše Daily Mail.

Liječnici nisu mogli pronaći ništa loše s njegovim testisima, ali je zato CT pokazao oštećenje na plućima. Dva dana poslije, muškarcu je dijagnosticiran COVID-19. Nažalost, budući da je čovjek imao atipične simptome, nekoliko drugih pacijenata i liječnika možda su se nesvjesno izložili virusu.

KORONAVIRUS OSTAVLJA DOŽIVOTNE POSLJEDICE: Preživjelima mijenja način života zauvijek, doktorica objasnila kako to izgleda

Nisu nosili odgovarajuću opremu

U studiji objavljenoj u Američkom časopisu za hitnu medicinu, istraživači, pod vodstvom Jesi Kim, napisali su:

“Pacijent nije pokazao respiratorne simptome niti je liječnički tim znao da je pacijent nedavno testiran prije dolaska u bolnicu. Dakle, zdravstveni radnici koji su ga pregledavali nisu nosili odgovarajuću opremu. Kao rezultat toga, više od 25 pacijenata i djelatnika bolnice obaviješteno je o potencijalnoj izloženosti.”

OSJEĆATE SE UMORNIJE NO INAČE OTKAD STE U SAMOIZOLACIJI? Psiholozi objasnili fenomen na koji se žali velik broj ljudi

Je li bol u testisima povezana s koronavirusom?

Iako ostaje nejasno je li njegova bol u testisima povezana s koronavirusom, poznato je da i drugi virusi utječu na testise.

“Postoje određeni virusi koji mogu utjecati na testise, poput zaušnjaka. Samo će vrijeme reći hoće li COVID-19 utjecati i na testise, ali to nije simptom na koji su se mnogi pacijenti kojima sam se bavio žalili. Za većinu njih testisi su najmanja briga”, zaključio je dr. Viney, kirurg iz Birminghama.

Povratak na Net.hr