DA NE BI BILO ZABUNE

FORA GRAFIKON POKAZUJE IMATE LI COVID-19 ILI SAMO ALERGIJU: Čak se četiri simptoma preklapaju, ali ključna su ova tri

Kako bi se riješila zbrka, Popular Science napravio je zgodan grafikon koji otkriva tri ključna znaka za razlikovanje COVID-19 od obične peludne groznice

Usred pandemije koronavirusa mnogi su zabrinuti kako su njihovi simptomi alergije zapravo znak bolesti COVID-19. Međutim, postoje tri ključna simptoma za razlikovanje alergija od koronavirusa.

Kako bi se riješila zbrka, Popular Science napravio je zgodan grafikon koji otkriva tri ključna znaka za razlikovanje COVID-19 od obične peludne groznice. Fotografiju je ovaj portal objavio na svojoj Instagram stranici na kojoj piše: “Sezonska alergija ili COVID-19? Evo prigodne tablice simptoma koja će vam pomoći da uočite razliku.”

NIKOTIN ŠTITI OD KORONAVIRUSA? Cigarete ubijaju na toliko mnogo načina, ali čini se da sprječavaju Covid-19

ŽENE PRIJAVLJUJU ČUDNE PROMJENE S MJESEČNICOM: Imate li i vi ove probleme? Čini se da je sve neobično povezano s izolacijom

Čak se četiri simptoma preklapaju

Grafikon otkriva da alergije i COVID-19 imaju tendenciju dijeljenja čak četiriju simptoma – suhi kašalj, gubitak osjeta mirisa, curenje iz nosa i začepljen nos. Međutim, u grafikonu se ističu i tri ključna znaka da imate alergiju, a ne koronavirus. To su: kihanje, svrbež nosa i svrbež u očima.

S druge strane, ako imate probavne smetnje, groznicu, otežano disanje, gubitak okusa, bolove u tijelu, grlobolju ili osjećaj umora, postoji mogućnost da imate COVID-19.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr