I vi to zaslužujete

DEČKI, ŽELITE SAVRŠENU FRIZURU? Slijedite ova jednostavna pravila i zablistajte

Većina muškaraca ne dobije frizuru koju želi jer ‘kratko sa strane i duže u sredini’ frizerima ne znači puno.

Imate istu frizuru od djetinjstva i želite nešto modernije? Pitate se zašto nikad niste zadovoljni kad izađete iz frizerskog salona? Par jednostavnih savjeta pomoći će vam da dobijete baš ono što ste zaželjeli.

Vaš frizer želi da mu kažete točno kako ste zamislili frizuru

Muškarci biraju jednostavna rješenja jer se boje da će završiti s frizurom iz pakla, a lijek za to je da znate što želite i da to dobro objasnite vašem frizeru. On bi vam trebao reći što će točno učiniti s vašom kosom prije nego što uposli škare.

Budite detaljni što se tiče dužine koju želite skinuti

Recite svom frizeru u milimetar koliko kosu želite skratiti i život će biti puno jednostavniji i vama i njemu.

Zapamtite koju mjeru na mašinici za šišanje želite

Ova spravica se najčešće koristi za precizno skidanje kose, ali se može upotrijebiti i za brijanje cijele glave ili dijelova koje želite skratiti. Mašinica ima mjere kojima se određuje koliko ćete skratiti kosu. Kada pronađete mjeru koja vam se sviđa, zapamtite je kako biste je mogli reći svom frizeru.

Ne možete reći svom frizeru ‘ošišaj me stepenasto’ i očekivati da će on razumjeti što točno želite

Stepenasto šišanje odnosi se na metodu šišanja kojom se postiže postepeni prijelaz iz duže u kraću kosu. Postoje dugo stepenasto šišanje i kratko stepenasto šišanje i najbolje je da naučite termine kojima ćete jasno objasniti vaše želje.

Vaš frizer će vašoj kosi automatski dati teksturu pri šišanju, ali neke stvari morate zatražiti

Više volumena u kosi postiže se šišanjem pod 45 stupnjeva, a manje volumena postiže se britvom. Postoji i metoda da se kosa stanji u kojoj frizer koristi posebne škare koje režu individualne dlake. Ako vladate frizerskim terminima znat ćete kako dobiti ono što želite.

Upozorenje za kraj: Budite otvoreni prema promjenama. Objasnite određenu frizuru koju želite ali dajte i frizeru priliku da kaže što on misli jer ne želite završiti s frizurom koja ne odgovara vašem obliku lica i teksturi kose.

Povratak na Net.hr