NEKI JE OSUĐUJU

ZBOG NJEZINA POSLA GORI INTERNET: Slavonka Marina postala predmet žustre rasprave u regiji; ‘Ona je svoje dokazala’

Ona se bavi poslom u kojemu se vrlo rijetko sreću žene, ali ova Slavonka u njemu se odlično snalazi

Marina Blažević (20) iz Virovitice svakoga ljeta radi kao krovopokrivačica, a inače je studentica građevine u Osijeku. Njezin posao izaziva veliko čuđenje kod mnogih koji smatraju kako se takvim poslom nijedna žena ne bi trebala baviti.

Damir Spehar/PIXSELL

Hit na Twitteru

“Ne znam koji je ovo već po redu krov u ovih šest i pol mjeseci. Za ovaj posao sam se opredijelila slučajno, nisam imala što drugo za raditi”, izjavila je Blažević za Prigorski.hr, koji je ovu marljivu studenticu posjetio tijekom jednoga njezina radnog dana.

Marinina priča završila je i na Twitteru, gdje je ona dobila punu podršku, za razliku od komentara uživo koje je prenijela u emisiji.

Damir Spehar/PIXSELL

Viralna tema

“Ovo je Marina, radi kao krovopokrivačica. Neki je hvale i podržavaju, drugi osuđuju i ismijavaju da to nije za ženu. Meni je tako svejedno, bitno je da zna napraviti, bilo muško ili žensko. Ona je svoju ravnopravnost dokazala kroz rad, a ne kroz feminističke akcije na ulici”, piše u tvitu koji je prenio njezinu priču.

“Samo ljubomorni zavide ženama koje su sposobne za sve. Ja ih podržavam i neka su žive i zdrave”, komentirala je jedna tviterašica, a nadovezala se i korisnica iz Srbije: “Prijateljica moja je varilac, sad je u Njemačkoj… Samo građevina, nitko joj ne može stati na crtu. Tko tako razmišlja je mentol, svaka čast za djevojku!”

Damir Spehar/PIXSELL

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr