OD DEKORIRANJA DO KADRIRANJA

ZABORAVITE NA NEUGODNE BOŽIĆNE PORTRETE: Evo kako snimiti savršenu blagdansku obiteljsku fotografiju

Božićni obiteljski portreti često “odu” u krivom smjeru.

Najteža stvar je posložiti cijelu obitelj i snimiti pristojnu fotografiju. Djeca su nemirna, tetka viče na njih jer jedu kolače prije ručka, tata izgleda kao da ga je napustio život, mama gnjavi sestru da obuče ružni pulover koji joj je kupila za prošli Božić, deda ne kuži što se događa, nitko ne surađuje.

Da bi izbjegli ovakvu situaciju i očuvali svoj unutarnji mir, donosimo nekoliko savjeta kako da vaše božićne obiteljske fotografije izgledaju profesionalno, veselo i savršeno.

Pogledajte savjete u videu:

Uredite scenografiju

Odredite kutak sa fotkanje i dodatno ga ukrasite blagdanskim motivima. Pazite da ostavite dovoljno mjesta za cijelu obitelj.

Prirodno svjetlo je najbolje

Fotkajte obitelj tokom dana u blizini prozora. Izbjegavajte umjetno svjetlo.

Nemojte koristiti blic

Ako koristite prirodno svjetlo, nema potrebe za blicem. Zbog njega će uvijek netko zažmiriti na fotografiji ili ćete ga uhvatiti s čudnom grimasom na licu.

Nemojte biti ukočeni

Nemojte pozirati postrojeni u redu. Dodajte u fotku više planova i posložite se prema visini. Neka oni viši budu straga, a niži sprijeda. Možete u scenu dodati kauč ili fotelje pa da dio obitelji sjedi i na taj način stvoriti više planova.

Fotografirano Samsung Galaxy S10+ uređajem

Koristite jednu kameru

Nema potrebe da svi izvadite mobitele i pokušavate uhvatiti obiteljski blagdanski duh. Dovoljna je jedna kamera pa nakon fotografiranja pošerajte fotke s ostatkom obitelji.

 


Sadržaj napravljen u suradnji sa Samsung Hrvatska.

Povratak na Net.hr