SEKSISTIČKI ISPAD

U TRGOVINI NASTALA SCENA ZBOG NJENIH KRATKIH HLAČICA: ‘Tako sam ljuta! Djelatnik mi je rekao da se pokrijem majicom…’

Britanka je cijelu epizodu u supermarketu okarakterizirala kao seksistički ispad zaposlenika i ostalih kupaca

Lauren O’Connor (33) nemalo se iznenadila kada ju je djelatnik lokalnog supermarketa lanca Sainbsbury’s tražio da “navuče majicu preko hlačica jer su prekratke”. Na Twitteru se požalila da joj je prišao zaposlenik i rekao da se jedan kupac žali na duljinu njezinih kratkih hlača.

Scenu je okarakterizirala kao seksizam djelatnika i ostalih kupaca te smatra kako ima svako pravo nositi kraću odjeću kada je vani vruće.

“Tako sam ljuta. Upravo mi je prišao djelatnik Sainsburyja u Stainesu i zahtijevao od mene da povučem majicu. Stariji muškarac se žalio, a zaposlenik je mislio da mi to treba reći dok sam kupovala. Vani su 32 stupnja. Ako želim nositi kratke hlačice, nosit ću ih”, napisala je.

Podijelila je i fotografiju u izdanju u kojem je otišla u supermarket na kojoj je pokazala sporne hlačice.

“Samo sam htjela kupiti sladoled za majku, a netko me posramio dok sam ga kupovala. Razočarana sam. Kad ćemo prestati govoriti ženama kako da se odijevaju? Posebno kada muškarci dolaze u dućane goli do pasa i čisto sumnjam da im itko kaže da se presvuku. Bijesna sam. Kada ćemo prestati opravdavati pervertite koji se ne mogu kontrolirati? Umorna sam od branjenja sebe i svoje ljubavi prema kratkim hlačicama”, dodala je Lauren.

U razgovoru za Daily Mail otkrila je da se zbog cijele situacije osjeća poniženo. “To što netko misli da ima pravo komentirati moju odjeću i žaliti se prodavaču i to što mi je prodavač to rekao izbezumilo me. Nosila sam masku, no možete zamisliti kakve boje mi je lice bilo”, rekla je.

Povratak na Net.hr