TRAŽI RAZRJEŠENJE

SVEĆENIK (42) IZNENADIO VJERNIKE NA MISI: ‘Zaljubio sam se…’ Šuška se da je viđen sa ženom, a oglasio se i biskup

Odmah je suspendiran iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane ‘običan’ građanin

Vjernici iz gradića u središnjoj Italiji okupljeni na misi, kao i obično, jedva su dočekali propovijed svojega župnika. Ali, ono što je svećenik Riccardo Ceccobelli (42) isporučio u nedjelju u crkvi San Felice u Massi Martani u Peruđi, nitko do okupljene svjetine nije mogao naslutiti.

“Ne mogu i dalje biti koherentan, transparentan i korektan u odnosu na Crkvu, kao što sam uvijek bio do sada”, rekao je Ceccobelli svojim župljanima, prema priopćenju koje je danas objavila biskupija.

SVEĆENIK O KOJEM SE ŠUTI: Patriot i humanist pridružio se partizanima da ‘spasi obraz klera radi strahovite sablazni’ ostao je zaboravljen

Kružile su glasine i prije

“Zaljubio sam se i želim pokušati živjeti tu ljubav”, priznao je don Riccardo i svojemu biskupu Gualtieru Sigismondiju te ga zamolio da ga razriješi svećeničke dužnosti, stoji u izjavi biskupije. Svećenik je suspendiran iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane “običan” građanin.

“Iznimno sam zahvalan don Riccardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istodobno bih želio da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu zajamči mir i spokoj”, rekao je biskup Sigismondi nakon što je Ceccobelli priznao da je “ovakav izbor bio jako težak za nekoga tko voli i poštuje Crkvu”.

Kako pišu talijanski mediji, u Massi Martani blizu Perugie “svi su znali” što se događa i “kružile su glasine da je don Riccardo viđen sa ženom”. Međutim, ni u medijima ni u priopćenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Riccardovo srce.

Povratak na Net.hr