banner

KAKVA LJUBAV

‘SVE SU RADILI ZAJEDNO’: Nakon 47 godina braka zajedno su i umrli; Bračni par umro od koronavirusa, i to – u istoj minuti

Michiganski par, Patricia i Leslie McWaters, nakon 47 godina u braku prošlog su tjedna preminuli od posljednica zaraze koronavirusom – u istoj minuti

Patricia i Leslie McWaters proveli su 47 godina u braku. Dobili su djecu, unuke, te potom praunuke. Nažalost, prošli su tjedan u istoj minuti oboje preminuli od posljedica zaraze koronavirusom, prenosi CNN. Premda šokirane, njihove kćeri kažu da na koncu nisu previše iznanađene jer su njihovi roditelji neprestano bili zajedno: “Doslovce su sve radili zajedno”, rekla je jedna od njihove dvije kćeri za CNN.

Bračni par McWaters dio su crne statistike od više od 268.000 ljudi koliko ih je umrlo u SAD-u. Budući da broj hospitaliziranih slučajeva ondje neprestano raste, stručnjaci se brinu da će uslijediti veći broj smrtnih slučajeva. Na prvi pogled Patricia i Leslie bili su posve različiti – ona je bila razumna medicinska sestra, a on veteran koji se volio šaliti i umirovljeni vozač kamiona. Patricia je bila gazda, kaže obitelj, a Leslie je bio vic-maher. No, ono što su među njima odmah uočili i oni koji bi ih prvi puta vidjeli, bila je iskrena nježnost i briga koju su gajili međusobno, ali i prema drugim ljudima.

AUSTRIJA DONOSI RIGOROZNU MJERU? Mnogi ‘gastarbajteri’ s Balkana neće moći ići kući na praznike; ‘To će spriječiti treći val zaraze’

Patricia je bila hospitalizirana prva, no brzo su joj rekli da ostane kod kuće u izolaciji. Budući da je sama 35 godina radila na području medicine, nije propitivala odluke liječnika premda se nije najbolje osjećala. Tjedan iza toga oboje su završili u bolnici. Kad su umrli, bolničko osoblje je zaključilo da je razmak u vremenu smrti samo nekoliko sekundi te su onda zapisali isto vrijeme smrti: Utorak, 24. studeni 2020, 16 i 23 sati.

Joana Sisk, jedna od dvije kćeri, u razgovoru za CNN je rekla da joj je žao što su umrli zbog ove bolesti koju u obitelj nisu otpočetka shvaćali ozbiljno. Sad kad izađu van, ne skidaju masku. Kći je taj dio posebno naglasila u osmrtnicama kako bi podigla svijest o koronavirusu u nadi da će tako nekome spasiti život.

“Ovako moja mama, koja je cijeli život bila medicinska sestra, čak i s neba može nastaviti spašavati živote što joj je iznimno mnogo značilo”, zaključila je Sisk.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr