KORISNO UOČI BLAGDANA

CIJELI ŽIVOT POGREŠNO JEDEMO ČOKOLADU? To tvrdi jedna stručnjakinja i otkriva kako bi to zapravo trebali raditi

Ako želite izbjeći prekomjerno konzumiranje čokolade, stručnjakinja savjetuje da izbjegavate kupnju jeftinih i manje kvalitetnih te da se odlučite za one s visokim udjelom kakaa

Stručnjakinja za čokoladu otkrila je pravilan način za jedenje čokolade koji podrazumijeva cuclanje umjesto žvakanja, piše Daily Mail.

Britanka Jennifer Earle, osnivačica ‘Chocolate Ecstasy Toursa’, otkrila je najbolji način, i to uoči blagdana.

SKRIVATE SLATKIŠE OD KLINACA I PONESTAJE VAM SKROVIŠTA? Ova mama ima genijalnu ideju koju ćete sigurno ukrasti

Kad tražite najbolju čokoladu, Earle savjetuje da 20 minuta prije ništa ne jedete, ne pijete i izbjegavate nošenje parfema ili kreme za ruke prije kušanja. “Najvažnije joj je pristupiti promišljeno i polagano”, smatra stručnjakinja.

Najbolja taktika

Kad isprobavate pravu čokoladu trebali biste je zagristi, ali nakon toga ne slijedi žvakanje. Naime, trik je da cuclate komadić po komadić jer ćete tako dobiti različit okus na početku, sredini i kraju procesa.

ShutterstockFoto: Shutterstock

“Polako je kušajte, prožvačite par puta i onda cuclajte komadić kao da se radi o tvrdom bombonu”, dodala je Earle.

Pomirišite prije kušanja

“Jednom kada čokoladu stavite u usta, više vam neće mirisati isto. Tri puta je polako pomirišite, a četvrti put brže. Otkinite komad i onda ju opet pomirišite. Najbolji trenutak za pomirisati čokoladu jest kad je odlomite jer će tada ispustiti sve arome”, rekla je Jennifer za Daily Mail.

Kanapei i kombinacije sa sirom

Ako organizirate večeru, postoji puno načina na koje možete ‘začiniti’ čokoladu. “Pokušajte je poslužiti kao slani kanape ili dio pladnja sa sirom. Čokolada se sjajno spaja sa sirom, uključujući sireve na biljnoj bazi. Zabavno je uključiti više vrsta čokolade na pladanj i ohrabrivati ljude da eksperimentiraju s kombinacijama”, smatra Jennifer.

Tamnu čokoladu možete poslužiti kao kanape. Stručnjakinja predlaže da im dodate sir i bosiljak ili sušene rajčice i patlidžan.

Boljim čokoladama protiv prejedanja

Ako želite izbjeći prekomjerno jedenje čokolade, stručnjakinja tvrdi da je najbolje izbjegavati kupnju jeftinih i manje kvalitetnih slastice i odlučiti se za one s visokim udjelom kakaa.

“Ako možete napravite stanku (od barem nekoliko minuta) dok jedete vrhunsku čokoladu s visokim udjelom kakaa, zapravo je prilično teško pojesti previše. Kakao je pun vitamina i minerala pa on zapravo šalje signale vašem mozgu da vas obavijesti da vam je dosta prije nego što se prejedete”, kaže Earle.

Povratak na Net.hr