SLAŽETE LI SE?

ŠTO SE NAJVIŠE ISPLATI VIDJETI U SVAKOJ ZEMLJI SVIJETA? Evo što ova karta kaže za Hrvatsku i ostale zemlje Balkana

Prema informacijama prikupljenima s TripAdvisora nastala je karta ‘must see’ turističkih lokacija u svakoj državi svijeta.

Kada biste mogli vidjeti samo jednu stvar u svakoj zemlji koju posjetite, što bi to bilo? Upravo za time su se vodili tvorci ove karte iz VoucherClouda koji su s popularnog Trip Advisora prikupili podatke o najznačajnijim znamenitostima koje treba posjetiti u svakoj zemlji svijeta.

Tako su za Hrvatsku preporučili obilazak starih gradskih zidina. Iako nisu specificirali na koje zidine misle, pretpostavljamo da se radi o dubrovačkim zidinama koje su postale svjetski popularne kao lokacija popularnog King’s Landinga. U BiH se preporučuje posjet galeriji 11/07/95 posvećenoj spomenu na tragediju Srebrenice, u Srbiji posjet Beogradskoj tvrđavi, u Sloveniji posjet Bledu, a u Crnoj Gori posjet Kotorskom zaljevu.

Kao što to obično bude, velik broj ljudi našao se uvrijeđen ovom kartom. Posebno tu mislimo na Britance. Naime, dok je, primjerice, za Peru kao najsplativije mjesto za posjet naveden Machu Pichu, jedno od čuda svijeta, u Velikoj Britaniji je istaknut – studio u kojem je sniman serijal Harry Potter.

A evo što karta kaže za ostatak svijeta.

 

Povratak na Net.hr