banner

UŽITAK ZA SVA OSJETILA

SAVICA EATERY, RESTORAN KOJI SE PRILAGODIO NOVIM MJERAMA: Uveli su ‘lockdown menu’ pogodniji za dostave

Ovaj mali restoran sa zanimljivom ponudom jela napravio je tzv. ‘lockdown meni’, pogledajte što nude

U zagrebačkom kvartu Savica smjestio se mali, ali simpatični restora – Savica Eatery koji se od velike većine ostalih izdvaja po prihvatljivim cijenama za takvu kvalitetu namirnica i ukusna jela.

Kako i ekipa iz Savica Eatery sama kaže: svako dobro jelo kreće od dobre namirnice. A oni kvalitetu namirnica provjeravaju na dnevnoj bazi i one koje ne zadovoljavaju njihove kriterije, vraćaju. Osim toga, koriste sezonske namirnice i na njihovom meniju se mogu naći klasici poput Savica burgera, ali i jela s ‘twistom’ kao Bao buns buncek.

Kako su zbog epidemiološke situacije morali zatvoriti svoja vrata za goste, odlučili su napraviti ‘lockdown meni’ koji je pogodniji za dostave, a ubacili su i dosta street food jela. Uz to, produžili su radno vrijeme za dostave do 24, a po novom rade i nedjeljom.

U kratkom pregledu menija naići ćete na sve i svašta, od juha, zanimljivih jela pa do deserta. Iz bogatog ‘lockdown menija’ novinarke portala Žena.hr izdvojile su tri jela koja su im privukla pažnju.

Jela s ‘twistom’ i ‘comfort food’

Jedno od njihovih prepoznatljivijih jela koje se uvijek nalazi na meniju je hamburger. Najpoznatiji je Savica burger, ali svako malo promjene recept i malo ga ‘dorade’. Tako sada možete isprobati Ham & eggs Savica burger u kojem su novost jaje, spicy majoneza i pršut. Novinarke tvrde da se spicy mayo odlično uklapa s ovim klasikom na malo drugačiji način, a za 59 kuna uz burger dolaze i krumpirići.

Facebook/Savica EateryFoto: Facebook/Savica Eatery

Ono što definitivno zvuči uzbudljivo je i Bao Buns buncek. Buncek je vrlo popularan i sigurno ste ga se svi zaželjeli vikendima, pogotovo sada kada je došlo hladnije vrijeme. U Savica Eatery to tradicionalno jelo serviraju s pecivima karakterističnima za azijsku kuhinju. Bao buns su jedinstvena “peciva na preklapanje” koja se u Kini nazivaju i lotosov list jer se mogu savijati baš kao lišće lotosa. Njihova specifičnost je što se kuhaju na pari i jedu se, naravno, svježa. Osim vučenog bunceka, u njihovim Bao bunsima dolazi i aioli od hrena te relish od mladog luka, a za cijenu od 59 kuna na tvoju adresu doći će tri komada.

Facebook/Savica EateryFoto: Facebook/Savica Eatery

Pažnju im je privukao i Svinjski lungić u azijskoj panadi. Lungić je još jedno jelo u kojem posebno uživamo u zimskim danima, a panada je način pohanja, no osim standarnih soli i papra, možemo je obogatiti i drugim dodacima. Kako ova panada nosi ime azijska u sebi, vjerujemo da su okusi specifični za Daleki istok, ali opet ne preuzimaju cijelo jelo. Podloga je jasmin riža i domaći teriyaki umak, koji ekipa mladih kuhara radi sama. Za kraj se posipa s relishom od mladog luka i voila – za 60 kuna tu je pravi comfort food.

Povratak na Net.hr