Play ponuda

ZATRUDNJELA KAO DJEVICA: / Nikad se nije poseksala, a postala je majka. Ispalo je da je i to moguće

Image
Foto: Screenshot/TikTok

Iako su šanse za trudnoću na ovaj način jako male, ginekologinja tvrdi da je dovoljan jedan spermij koji će se naći na pravom mjestu u pravo vrijeme

22.7.2020.
14:02
Screenshot/TikTok
Play ponuda

Kada je Samantha Lynn Isabel imala 19 godina, shvatila je da joj mjesečnica kasni. Iako je pomislila na trudnoću, mislila je da nije izgledna s obzirom na to da ona i dečko nikada nisu imali penetrativni seks.

Ipak, Samantha je odlučila otkloniti sumnje testom na trudnoću, no on je ispao pozitivan. Baš kao i onaj nakon toga i još nekoliko drugih testova. Otišla je ginekologu koji joj je rekao da je u petom tjednu trudnoće.

Kako je to uopće moguće? Djevojka je za BuzzFeed otkrila da se vjerojatno začeće dogodilo kada su si ona i dečko dodirivali genitalije tijekom predigre. Svoje je iskustvo opisala na TikToku, a video je ubrzo postao viralan.

Jako rijetko, ali moguće

Ginekologinja Jennifer Lincoln potvrdila je da se na taj način zaista može zatrudnjeti. "Sperma mora ući u vaginu kako bi došlo do trudnoće. Nije bitno kako je završila tamo, bilo penisom, prstom ili nečim drugim. Jednom kada je tamo, može putovati kroz vrat maternice u maternicu, doći do jajašca i oploditi ga", rekla je za BuzzFeed.

Dr. Lincoln dodaje da je trudnoća bez penetrativnog seksa jako rijetka, ali još uvijek moguća. "Potreban je samo jedan spermij koji će se naći na pravom mjestu u pravo vrijeme", zaključila je.

Pobačaj kao opcija

Kada je Samantha saznala da je trudna bila je van sebe. Iako je razmišljala o pobačaju, ipak je rodila. "Bila sam nervozna i mislila da mu neću moći pružiti sve što mu treba, ali sada ima sve i više od toga", objasnila je. Na TikToku je otkrila i da ju je obitelj zbog cijele situacije zvala Djevicom Marijom.

Njezin sin Bentley danas ima pet godina, a Samantha i njezin dečko Alex prije godinu dana dobili su još jednog sina koji je, kako kaže, začet na tradicionalan način.

Ako želite izbjeći sličan scenarij, dr. Lincoln ima nekoliko savjeta. "Probajte spermu držati podalje od vagine i koristite pouzdanu kontracepciju koja će spriječiti ovakav razvoj događaja. Osim toga, zgodno je imati kontracepcijsku metodu za nesreće poput ove kako ne bi došlo do nikakvih iznenađenja", tvrdi ginekologinja.

Play ponuda
Play ponuda