OVU GREŠKU MNOGI ČINE

UZNEMIRUJUĆI VIDEO KOJI JE PRESTRAVIO RODITELJE: Evo zašto nikada ne biste trebali ništa stavljati u dječji krevetić

Kamera je zabilježila trenutak u kojemu dojenče tijekom noći navlači dekicu preko svoga lica i počinje se gušiti

Zastrašujuća snimka, koja se ovih dana širi društvenim mrežama, otkrila je zašto baš nikada ne biste smjeli ništa ostavljati u dječjem krevetiću. Slučaj koji je, nasreću, završio dobro, uznemirio je brojne roditelje.

“Ne ostavljajte NIŠTA u bebinu krevetiću! Ova je beba spašena na vrijeme, ali neke druge neće biti te sreće”, piše uz snimku objavljenu na TikTok profilu SafeSleepABC. Ona, naime, prikazuje trenutak u kojemu dojenče tijekom noći navlači dekicu preko svoga lica i počinje se gušiti.

Šokantan video trgnuo je druge roditelje, a mnogi su priznali da im je bilo “loše” nakon što su ga pogledali, prenosi The Sun.

@safesleepabc

This baby was saved in time. But not every baby is as lucky. #sidsawareness #sids #pregnant #babysleep #safesleep #babiesoftiktok #PerfectAsIAm

♬ Only Time – Enya

Najsigurniji način spavanja za dojenče

Lullaby Trust preporučuje roditeljima da izbjegavaju korištenje bilo kakvih obloga u krevetiću, kao i ostavljanje igračaka s bebom bez nadzora. Savjetuje se da dijete spava na čvrstom madracu, bez ikakvih blokada jer je to najsigurniji način spavanja za dojenče.

SMIJE LI OVO JESTI BEBA OD 13 MJESECI? Mama pokazala čime je hrani i razbjesnila internet: ‘Zovem ti socijalnu službu!’

Rizik za smrt u kolijevci najveći je tijekom prvih šest mjeseci bebina života i u tome razdoblju neka dijete spava isključivo na leđima. Ispod madraca možete staviti neki jastučić koji će lagano podići dio gdje je bebina glava, tako da uzglavlje bude više od ostatka tijela.

shutterstock

Opasne mreže protiv komaraca

No, nikako nemojte stavljati bebi jastuk ispod glave. Roditelji su također upozoreni da izbjegavaju postavljanje bilo kakvih “nadstrešnica” preko dječjih krevetića – iz istoga razloga.

“Liječila sam bebu koja je povukla mrežu protiv komaraca kako bi ustala, međutim ona joj se na kraju omotala oko vrata. Srećom, njezina je majka ušla u sobu i zatekla je kako visi s mreže prije nego što je bilo prekasno”, ispričala je pedijatrica Ruth Barker iz Queenslanda za Daily Mail.

Povratak na Net.hr